"Šiuo momentu svarbiausia greitai ten dislokuoti pajėgas ir pasiekti, kad jos būtų tinkamai organizuotos", - sakė P.Hainas.

"Būtų išties didelė nesėkmė, jeigu pirmą kartą, kai afganistaniečiai gavo progą sukurti žmonių remiamą administraciją, viskas sužlugtų dėl to, kad nebuvo užtikrintas saugumas", - sakė P.Hainas

Šeštadienį Afganistane pradės eiti pareigas nauja laikinoji administracija.

P.Hainas pareiškė, kad iš pradžių taikdariai bus sutelkti Afganistano sostinėje Kabule, tačiau neatmetė galimybės, kad prireikus jie atliks užduotis ir kitose šalies vietose.

Pagrindinė apsauga "nuo pat pradžių bus skiriama Kabului, nes būtent iš čia veiks naujoji vadovybė, tačiau aišku, jog ji valdys visą Afganistaną", sakė P.Hainas.

"Jei įmanoma, mes norime ten dislokuoti jeigu ne visas, tai bent dalį pajėgų iki šeštadienio, kai valdžią perims nauja vadovybė", - sakė D.Hainas.

Premjeras Tony Blairas anksčiau parlamentui pareiškė, kad Britanijos kontingentą "turėtų sudaryti iki 1 000-1 500 karių", tačiau pabrėžė, jog tikslus jų skaičius dar nenuspręstas.

Afganistano lyderiai sutiko įsileisti į šalį 5 tūkst. karių tarptautines pajėgas, antradienį pranešė šalies gynybos ministerijos pareigūnai.

Pasak pareigūnų, formalus susitarimas turėtų būti paskelbtas kiek vėliau antradienį.