Ingredientai:

9 šaukštai margarino;
3/4 stiklinės cukraus;
2 kiaušinių;
2 stiklinių miltų;
1 šaukštelio sodos;
1/3 šaukštelio druskos;
3 prinokę bananai;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
0,5 stiklinės graikinių riešutų,
uogų: gervuogių, šilauogių, mėlynių, aviečių, braškių, vyšnių, raudonųjų ir juodųjų serbentų.

Gaminimas:

Margariną išsukti su cukrumi, įmušti po vieną trynį, įdėti miltus, nugesintą sodą, druską, vaniliną, sutrintus bananus, susmulkintus riešutus. Išplakti baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.

Į skardą, išteptą margarinu, sudėti tešlą. Kepti apie 45 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Puošiame ir valgome su uogytėmis.

Snieginė duonelė su kinkanais

Reikia:

60 g miltų,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
20 g džiūvėsėlių,
80 g šokolado,
220 g graikinių arba lazdyno riešutų,
2 kiaušiniai,
100 g cukraus pudros,
1 arbat. šaukšt. cukraus su vanile,
1 arbat. šaukšt. romo.

Gaminimas:

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti. Suberti džiūvėsėlius, tarkuotą šokoladą, maltus riešutus, įmušti kiaušinius, suberti cukrų su vanile, supilti romą ir suminkyti gana kietą tešlą.

Padarytus rutuliukus apvolioti cukraus pudros ir cukraus su vanile mišinyje. Į rutuliuko vidų įspausti susmulkinto kinkano gabaliuką.

Kai kuriuos duoniukus dar pabarsčiau rozmarinu, norisi pikantiškumo Išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje.

Kepti 150 laipsnių temperatūroje apie 18 min.

Skanaus :) Eglė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)