Šeštadienį ryte komanda išvyko į Estiją, kur pavakare surengė treniruotę naujoje „Tallinn“ arenoje.

Prieš šią dvikovą komandoje paaiškėjo „vadovaujanti grandis“. Ekipos kapitonu tapo Danielius Nomanovas, jo asistentais paskirti Ugnius Čižas ir Jaunius Jasinevičius.

Rungtynėse su Baltarusijos komanda lietuviai žaidė šiek tiek pranašiau, tačiau ypatingo susidomėjimo rungtynėmis nerodė varžovai. Ramų, tingų žaidimą žaidę svečiai pasižymėjo pirmieji, kai pasižymėjo Pavelas Maričionokas (41:35).

Lietuvos U-20 rinktinė atsakė „Žalgirio“ klubo stiliumi, kuomet visus įvarčius pelnė šio klubo žaidėjai. Pirmąjį įvartį po gražios kombinacijos pelnė Ilja Četvertakas (50:10, Artūras Laukaitis, Danielius Nomanovas).

Netrukus vienas ledo varžovų ritulininkas grįžo ant ledo, bet lietuviai dar kartą pasinaudojo kiekybine, dabar jau vieno žaidėjo persvara, kai įvartį po gražaus perdavimo įmušė U. Čižas (50:23, J. Jasinevičius).

Ir tuo baltarusių nelaimės nesibaigė. D. Nomanovas pelnė trečią įvartį (50:49, Edvinas Boroška) ir visiškai palaužė varžovus.

Po rungtynių paaiškėjo, jog komandoje liko du vartininkai – Simas Baltrūnas ir Artūras Pavliukovas. Šveicarijos aukščiausioje jaunimo lygoje žaidžiantis puolėjas Emilijus Krakauskas prie rinktinės prisijungė Taline šeštadienį.

Lietuvos rinktinė Taline išvydo tai apie ką Lietuvoje galima tik pasvajoti. Estijos valdžia pastatė trijų aikščių ledo rūmus, kuriuose įrengtos dvi treniruočių aikštelės ir pagrindinė 5000 žiūrovų arena, lengvai transformuojama iš ledo aikštelės į areną įvairioms sporto šakoms. Miegamuosiuose Talino rajonuose pastatyta arena visą dieną pilna dailiojo čiuožimo atstovų ir ledo ritulininkų.

Beje, Į Taliną šeštadienio vakarą atvyko rinktinė, kuri, kitaip nei įprasta, atspindi Lietuvos ledo ritulio raidą. Pagal žaidėjų kilmę, jai atstovaus 8 žaidėjai iš Vilniaus, 6 – iš Klaipėdos regiono, po 4 – iš Elektrėnų ir Rokiškio rajono ir nė vieno iš Kauno.

Pasaulio dvidešimtmečių ledo ritulio čempionato II diviziono A grupėje Lietuvos rinktinė sekmadienį 16.30 val. susitiks su Rumunija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)