Štai ir lapkritis, kuris džiugiai praneša, kad iki didžiųjų švenčių liko lygiai mėnuo. Nesu aš, ačiū Dievui, Lietuvoje, bet ir čia – Anglijoje – ne pyragai. Dirbu už minimalią algą, ir tai per agentūrą (nėra mano kaimelyje darbų).

Kartais darbo būna, o kartais tylu kaip bažnyčioje. Šiuo metu mano sąskaitoje yra 30 svarų, o jau turėčiau kaip ir visi kiti lėkti į prekybos centrus pirkti dovanų vyrui, vaikui ir rengti siuntinį į Lietuvą tėveliams (negalima pamiršti pačių artimiausių, kurie visą gyvenimą stengėsi, pirko, o tu tik per „Skype“ jiems kažką padeklamuoji).

Kyla mintis imti paskolą, bet ji taip pat greitai dingsta, kaip ir atėjusi (nesinori skolingai būti metus ar dvejus, pasmaugs, gyvatės). Prieinu prie išvados, kad gersiu tik arbatą, atvirukus darysiu pati ir pirksiu dovanas ne po 100 svarų, o žymiai pigesnes... Kūčių stalas bus kokiam restoranėlį už 20 svarų, o per Kalėdas nusipirkusi šampano eisiu pas draugus (ten bent pamaitins).

Pasižadu, kad praėjus šventėms pasižadu, kad nors 10 svarų keliaus į mano taupyklę kas savaitę, kad turėčiau kritiniam atvejui...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Jaučiatės panašiai? Norite pasidalinti patarimais, kaip sutaupyti per Kalėdas? Rašykite mums!