Arbata lydi žmogų jau daugiau negu 5000 metų ir nėra jokių ženklų, rodančių, kad toks puikus gėrimas su savo tradicijomis greitu metu galėtų išnykti.

Štai keli patarimai, kaip ja mėgautis skaniai ir nepažeidžiant etiketo.

1. Arbatai balinti niekada nenaudokite grietinėlės, tik pieną ir cukrų. Svarbu paminėti, kad pienas ir cukrus turi keliauti į puodelį po arbatos užpylimo, ne prieš.

2. Maišant arbatą svarbu tai daryti lengvais sukamaisiais judesiais, neleidžiant šaukšteliui atsitrenkti į puodelio sieneles.

3. Jei mėgstate arbatą su citrina, ją dėkite tik po to, kai ištirps cukrus.

4. Tikriausiai didžiausia ir baisiausia arbatos gėrimo etiketo klaida – tai puodelio laikymas atkišus ketvirtąjį ar mažylį pirštelį. Tai nerodo jūsų „aristokratiškumo“ nei išprusimo – atvirkščiai!

5. Yra du būdai vaišintis sumuštiniais prie popietinės arbatos: galite valgyti juos rankomis arba „bufeto“ stiliumi, naudodami peilį ir šakutę.

6. Pirmiausia valgykite pikantiškus, rūgščius užkandžius, pabaigai palikdami pačius „mažiausius“ (tokius kaip sausainiai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)