Reikės:

1 nedidelio moliūgo,
2 šaukštų aliejaus,
1 kubelio daržovių sultinio,
1 svogūno,
250 g ryžių,
1 taurės baltojo vyno,
3 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio,
Žiupsnio šviežių petražolių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nulupkite ir išvalykite moliūgą, supjaustykite kubeliais. Į kepimo indą įpilkite aliejaus. Sudėkite moliūgo kubelius, pagardinkite juos prieskoniais ir kepkite dvidešimt minučių. Užvirkite daržovių sultinio.

Atskirai keptuvėje pakaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, apkepkite smulkintą svogūną. Supilkite stiklinę ryžių ir pamaišykite. Po truputį vis įpilkite išvirto daržovių sultinio ir vėl pamaišykite, kol sultinys pamažu susigers.

Kai supilsite visą sultinį ir ryžiai jau bus beveik išbrinkę, įpilkite taurę balto vyno ir išmaišykite. Ryžiai turi suminkštėti iš vidaus, tačiau iš išorės turi būti šiek tiek kietoki. Įmaišykite į ryžius orkaitėje apkeptą moliūgą ir apibarstykite parmezano sūriu bei petražolėmis. Skanaus!