Blogiausia, kad visada atsiranda norinčių tuos atradimus išbandyti, todėl kiekviena tokia priemonė turi ir savo aukų sąrašą. Bet juk taip norisi kilogramų atsikratyti greitai ir be jokių pastangų!

Kantresniems, kurie antsvorio nori atsikratyti visam laikui, bet pamažu, derinant sveiką gyvenseną, mitybą bei sportą, rekomenduojame atkreipti dėmesį į produktus, kurie padės lengviau pasiekti užsibrėžtą tikslą.

Obuoliai

Dietologai vieningai teigia, kad metant svorį iš visų vaisių efektyviausiai veikia būtent obuoliai. Virškinami obuoliai išskiria hormoną GLP-1, kuris siunčia sotumo signalus smegenims. Todėl 15 minučių prieš pietus sukrimsk vieną vidutinio dydžio obuolį - tai padės numalšinti apetitą, nepersivalgyti bei numesti svorio.

Aitriosios paprikos

Vos pusė šaukštelio smulkintų aitriųjų paprikų, užbarstytų ant patiekalo, kaip reikiant sumažina apetitą. Raudonųjų pipirų aktyvusis komponentas kapsaicinas sukelia sotumo jausmą, padeda suvalgyti mažiau ir suteikia daug energijos. Žinoma, tai tinka tik mėgstančioms aštrų maistą.

Žalioji arbata

Šioje arbatoje esantys katechinai skatina organizmą sudeginti daugiau kalorijų ir padeda sulieknėti net dvigubai greičiau. 3-6 puodeliai šio gėrimo per dieną paspartina medžiagų apykaitą 40 proc., taip pat pagreitina riebalų deginimą.

Kiaušiniai

Amerikoje atliktų tyrimų metu buvo nustatyta, kad žmonės, pusryčiams suvalgę plaktos kiaušinienės iš dviejų kiaušinių, per kitas 36 valandas suvartoja pastebimai mažiau kalorijų.

Citrinos

Citrinose esantis pektinas degina organizmo kaupiamus riebalus ir šiek tiek sulėtina virškinimo procesą, todėl pailgėja sotumo jausmas. Tyrimai Arizonos universitete parodė, kad savanoriai, kurių organizme buvo reikalingas vitamino C kiekis, treniruočių metu sudegindavo 30 proc. daugiau riebalų nei tie, kurių organizme šio vitamino trūko.

Česnakas

Česnakas siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindamas alkio jausmą. Taip pat stimuliuoja nervų sistemą, skatindamas adrenalino, kuris paspartina medžiagų apykaitą, išsiskyrimą. Žinoma, kvapas iš burnos būna nekoks, bet ko vardan gražios figūros nepadarytume.

Medžiagų apykaitos skatinimui liaudies medicina taip pat rekomenduoja naudoti kai kuriuos augalus, daržoves, uogas. Tai arbūzai, obuoliai, avietės, braškės, mėlynės, žemuogės, graikiniai riešutai, pipirmėtės, burokėliai, salotinės cikorijos, kopūstai, česnakai, krienai, patisonai, grikiai, kmynai, gervuogės, pomidorai, ridikai, žirniai.

O kaip gi su piliulėmis?

„Norėčiau pabrėžti, kad nėra stebuklingų piliulių, kurias vartojant turėtumėte savo svajonių figūrą. Vienintelis patikimas būdas tai pasiekti - subalansuota mityba ir sportas, o maisto papildai yra tik papildoma priemonė tikslui pasiekti“,- sako „Eurovaistinės“ vaistininkė Roberta Janulytė.

Specialistės teigimu, vaistinėse esančius maisto papildus lieknėjimui galima suskirstyti į kelias grupes:

Virškinimo - šalinimo sistemą aktyvinantys preparatai. Dažniausiai į jų sudėtį įeina augaliniai ekstraktai, kurie skatina virškinimo organų veiklą: vaistiniai smidrai, artišokai ir kiaulpienės skatina tulžies rūgšties išsiskyrimą ir virškinimo fermentų aktyvumą, paprastųjų trūkažolių šaknų ir smiltyninių gysločių sėklų milteliuose gausu skaidulinių medžiagų, kurios naudingos žarnyno peristaltikai, dilgėlės skatina skysčių pertekliaus šalinimą.

Tokie maisto papildai orientuoti į organizmo detoksikaciją, dėl ko galima atsikratyti kelių papildomų kilogramų. Atsargiau reikėtų vartoti preparatus, kurių sudėtyje yra senos lapų ar vaisių, šaltekšnio žievės, nes šie komponentai stipriai laisvina vidurius ir dažnai net sukelia viduriavimą, o kartu ir organizmo dehidrataciją bei natrio ir kalio trūkumą, todėl tokių papildų negalima vartoti ilgiau kaip 2 savaites.

Sotumo jausmą sukeliantys preparatai. Paprastai į tokių maisto papildų sudėtį įeina medžiagos, kurios brinkdamos skrandyje, užpildo dalį jo tūrio, todėl suvalgoma mažiau maisto. Kadangi šios medžiagos kalorijų beveik neturi (arba labai mažai), taip sumažėja suvartojamų kalorijų kiekis ir svoris krinta.

Tokių brinkstančių medžiagų pavyzdžiai gali būti - agaro milteliai, smiltyninio gysločio sėklos, gliukomananas, gaunamas iš leopardinių amorfofalų šaknų. Paprastai šie maisto papildai vartojami 30 minučių prieš valgį gausiai užgeriant vandeniu.

Medžiagų apytaką veikiantys maisto papildai. Į šiuos preparatus įeina medžiagos, kurios dažniausiai veikia angliavandenių ir riebalų apykaitą, pavyzdžiui - žaliosios arbatos ektraktas ir aitriųjų paprikų ekstraktas skatina metabolizmą, chromas mažina potraukį saldumynams, lecitinas emulguoja riebiąsias rūgštis (daro jas tirpias vandenyje) ir taip padeda pašalinti riebalus iš organizmo, L- karnitinas didina energijos sunaudojimą ląstelių kvėpavimo metu, tačiau toks efektas stebimas tik esant fiziniam aktyvumui.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)