Geležinkelis į Šeremetjevo oro uostą eis nuo Savelovo geležinkelio stoties Maskvoje. Oro uoste šalia terminalo Šeremetjevo-2 prie viešbučio "Novotel" bus pastatytas geležinkelio terminalas. Ministro teigimu, tai bus požeminė stotis.

Tikimasi, kad geležinkelio tiesimo darbai bus pradėti jau šių metų pabaigoje. Realizuojant projektą bus panaudota jau veikianti geležinkelio linija nuo Savelovo stoties iki stotelės "Lobnia". Ketinama prie šios linijos prijungti 6 km ilgio atkarpą, vesiančią į Šeremetjevo oro uostą.

I. Levitinas sakė, kad šia įmone jau susidomėjo kompanijos "TransGroup", "Rosbank" ir "Rusijos geležinkeliai".

Kalbėdamas apie galimą darbų užbaigimo datą, I. Levitinas sakė tikįs, kad projektas bus užbaigtas 2007 metais, kuomet ketinama užbaigti statyti terminalą Šeremetjevo-3.

Ministro teigimu, iš pradžių 100 proc. geležinkelį valdysiančios antrinės bendrovės akcijų priklausys Šeremetjevo oro uostui. Tačiau vėliau oro uostas pasiliks tik 25 proc. plius 1 akcijos paketą, o likusias akcijas parduos investuotojams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją