Maniau, kad pasigirdo, nes visą kelią snūduriavau. Tačiau apsidairius aplink man buvo galima matyti išgąstį keleivių akyse, stiuardesės išsigandusias akis. Nesupratau, kas vyksta. Galvoje kilo sumaištis, ėmė trūkti oro. Norėjau kuo greičiau bėgti iš traukinio, bet traukinys nestojo. Dar labiau išblaškė netoli sėdinčio vaikino nuolatinė šypsena, lyg pašaipus juokas iš to, ką išgirdo.

Nepamenu nei kaip, nei kada, tik tyliai mintyse kartojant, kad viskas gerai, vos sustojus traukiniui ir sulaukus eilėje, bėgau laukan gaudyti oro. Leiskit paklausti, netikras pavojus? Žinant, kokia situacija tvyro šiuo metu kaimyninėse šalyse, įtarinėjimai, kas gali įvykti ir Lietuvoje, nekelia šysenos.

Leiskit paklausti, kodėl stotyse netikrinami keleivių krepšiai? Tokiose situacijose, net neturėtų kilti klausimas, kodėl tai turi būti daroma. Jei šį kartą viskas baigėsi gerai, ar kitą kartą irgi taip bus? Ar niekas nenukentės? Kodėl imamasi saugumo priemonių tik tada, kai kažkas JAU įvyko? Laikas susimąstyti. Nes kai nukentės nekalti žmonės, bus jau per vėlu.

Žinau tik tiek, kad tai buvo paskutinė mano kelionė traukiniu, kuri, ačiū Dievui, nors ir su dideliu šoku, baigėsi man laimingai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipusis į „Lietuvos geležinkelių atstovą spaudai Vidmantą Gudą, jis nurodė pasitikslinsiąs dėl traukinyje girdėtų žodžių, tačiau vežėjai informavo, kad tokio incidento traukinyje nebuvo užfiksuota.

Pasak V. Gudo artimiausiu metu nenumatyta pradėti tikrinti keleivių krepšių, nebent būtų jaučiama reali grėsmė, tokia tvarka naudojama tik keleiviams keliaujant traukiniu į užsienio šalyse esančius miestus – Maskvą, Sant Peterburgą, Minską.

Vis dėlto, V. Gudo teigimu, Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai 2013 m. metu įvesta sugriežtinta stebėjimo tvarka geležinkelio stotyse, traukiniuose dar nėra atšaukta iki šiol. Tai reiškia, kad iki šiol yra sustiprinta apsauga, padidintas stebėjimas, keleiviai raginami pranešti apie pavojingus daiktus. Tiesa, būtent dėl griežtesnės tvarkos ir yra sulaukiama keleivių skundų.

V. Gudas saėk, kad nusprendus pradėti tikrinti keleivių krepšius, jiems tekstų stovėti eilėse, į stotį atvykti prieš valandą ar dar anksčiau.