„Pirkėjas sau neleidžia tiek daug išlaidų. Taupymas prasidėjo po Velykų“, - teigė jis.

Pasak jo, paaiškėjus, kad euras visgi Lietuvą pasieks, „Maxima“ prekės ženklo parduotuvėse išaugo stambių prekių pardavimai 4 proc., 1 proc. (iki 26 proc.) padidėjo atsiskaitymai kortelėmis. Nepaisant to, palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, vidutinis pirkėjo krepšelis yra susitraukęs apie 1 proc. Planuojama, kad metai pasibaigs su 1-2 proc. mažesniais vidutiniais pirkėjo krepšeliais nei pernai. Pastebima, kad labiausiai pirkėjai atsisako ilgesnio vartojimo, bakalėjos prekių.

Taip pat parduotuvės tinklo organizuotoje spaudos konferencijoje Ž. Valkeris pastebėjo, kad kasininkai gauna vis daugiau monetų iš pirkėjų – apie 6 proc.

Prekybos tinklas skaičiuoja, kad jam euro įvedimas kainuos apie 1,3 mln. Lt.

Vis dėlto „Maximos“ vadovas tikino, kad Lietuva su prasidėjusiu taupymu nieko nestebina – panaši tendencija buvo ir Latvijoje bei Estijoje prieš įsivedant eurą.

Kalbėdamas bendrai apie pardavimų tendencijų pokyčius, prekybos tinklo vadovas pastebėjo, kad per paskutinius metus keičiasi pirkėjų įpročiai – pradėta daugiau vartoti šviežio maisto produktų.

Vis svarbesnė pirkėjams tampa maisto produkto kilmės šalis bei kaina.

„Tai jaučiame su padidėjusiu lietuviškų daržovių ir mėsos pardavimu. Jie per paskutinius metus paaugo gana stipriai“, - kalbėjo Ž. Valkeris.

Taip pat pirkėjai vis daugiau dėmesio skiria akcijoms. 2009 m. 31 proc. nekreipė dėmesio į akcijas, o 2010 m. jau tik 13 proc.

Vos penkiasdešimt dienų prekybos tinklui Lietuvoje vadovaujantis Ž. Valkeris teigė, kad ateityje bus daug skiriama „Maxima“ reputacijos kėlimui. Kaip vardijo tinklo vadovas, kitais 15 parduotuvių bus įrengta 90 naujų savitarnos kasų, kas pareikalaus apie 5 mln. Lt investicijų. Papildomai darbo užmokesčiui šiais metais skirta 28 mln. Lt. Taip pat Ž. Valkeris tvirtino, kad darbuotojams sutrumpintas darbo laikas per šventes. Šiemet sukurta 400 naujų darbo vietų.

Iš viso „Maximos“ prekybos tinkle dirba apie 16 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)