Kiekvienas prieš tai vykęs festivalis buvo kitoks, nenuspėjamas, ne išimtis ir šį kartą. Klausytojai bus supažindinti su jaunaisiais šio instrumento virtuozais, pripažintais reikliausių pasaulio pedagogų. Šiuo metu Lietuvoje akordeono atlikimo menas yra aukščiausiame lygmenyje, todėl organizatoriai džiaugiasi galėdami nudžiuginti reiklų klausytoją.

Puiki proga festivalyje išgirsti geriausių Lietuvoje akordeono atlikėjų profesorių E. Gabnio ir K. Stonkaus studentų pasirodymus. Be Lietuvos akordeonininkų galima bus paklausyti ir Latvijos atstovų.

Nerijus Bakula, perspektyvus Lietuvos akordeoninkas, groja pop, jazz, tango, world muziką su žinomais šalies bei užsienio muzikantais ir dainininkais, Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru. Koncertavo Italijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Baltarusijoje, Prancūzijoje, Ukrainoje, Slovėnijoje, Danijoje, JAV, Kanadoje. Kartu su įvairiais ansambliais dalyvavo Vilniaus, Birštono, Nidos, Panevėžio džiazo festivaliuose, taip pat daugelyje kitų festivalių bei koncertų.

Šiemet pirmą kartą festivalio lankytojai turės galimybę iš arti susipažinti su Italų akordeono gamyklos „Bugari“ instrumentais. Skatindami festivalio veiklą „Bugari“ vadovai finansuoja sekmadienį vyksiantį koncertą, kuriame gros entuziastingi ansamblio „Subtilu-z“ vyrai. Jie pirmą kartą pasirodys su „Bugari“ koncertiniais akordeonais.

Atlikėjus koncertuose profesionaliai pristatys Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos mokytojos D. Rimšienė ir M. Mosėnienė.

IX tarptautinio akordeono muzikos festivalio koncertai vyks spalio 17, 18, 19 d. Klaipėdos universiteto menų fakulteto salėje K. Donelaičio g. 4, o seminaras – Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokykloje Puodžių g. 4.

Šiemet yra išskirtinė proga apsilankyti festivalio koncertuose, nes jie bus nemokami, tai - padėka nuolatiniams klausytojams.

Festivalio rengėjai klausytojams yra parengę daug muzikinių staigmenų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)