Viena „Kauno naktų“ organizatorių darbu pasipiktinusi mergina žodžių į vatą nevyniojo ir savo nuomonę išreiškė glaustai: „Tokio š..o seniai nemačiau“. Organizatoriai į merginos komentarą reagavo žaibiškai: „Kadangi tu esi konditerė „Palink“, kaip tikėtina, neturi aukštojo išsilavinimo, tai nelabai atskiri š..ą, kurį pastaruoju laiku ne tik darbe kepi, bet ir namie ryji“.

Kitas vaikinas, teigęs, kad protingi žmonės tokiame renginyje nesilanko, sulaukė klausimo, ar „protingi žmonės mokosi Kauno statybininkų rengimo centre? (replika į klausimą uždavusio piliečio nurodytą ugdymo įstaigą jo profilyje - DELFI).

Žemiau pateikiame daug diskusijų pakursčiusių pokalbių išklotinę:

„Kauno naktų“ organizatorių pokalbis

Organizatorių atkirtis: mes nusileidome į jų lygį

DELFI susiekė su renginio organizatoriumi, kuris prisistatyti nepanoro. Vaikinas telefonu sutiko paaiškinti situaciją. Anot jo, „renginiu nepatenkinti dalyviai“ – sistemingai veikiantys asmenys, kurie savo nepasitenkinimą „Kauno naktimis“ lieja jau ne vienerius metus. Neva tokiu būdu yra suvedamos asmeninės sąskaitos tarp buvusių ir esamų „Kauno naktų“ organizatorių: „Jie pamatė, kad mes juos ignoruojame. Ir jie ėmė juodinti renginio kokybę. Jie tiesiog keršija“.

„Atkreipėme dėmesį į tokius komentarus, kurie sako, kad renginys „š...s“ be jokių tai pagrindžiančių aplinkybių“, – sakė „Kauno naktų“ atstovas.

Neprisistatęs renginio organziatorius patvirtino, kad tokie įžeidūs komentarai iš paskyros „Kauno naktys“ buvo rašyti sąmoningai ir tikslingai. Jis patvirtino, kad niekas jų puslapio „nenulaužė“. „Buvo rašoma, kad į renginį susirenka „neprotingi asmenys“. Tai mes ir užklausėme, ar tas vaikinas studijuodamas ten (Kauno statybininkų rengimo centre – DELFI) laiko save protingu. Ar ten renkasi protingi?“, – aiškino pašnekovas. Jis pasidžiaugė, kad renginį organizuoja tikrai išsilavinę asmenys: „Mes esame magistrantai, doktorantai ir bakalaurai“.

Paklaustas, ar tokia leksika yra tinkama kultūrinio renginio organizatoriams, vyras pateikė savo versiją: „Mes nusileidome į jų lygį. Ir jiems suprantama kalba ir būdu pateikėme atsakymą. Būdavo, kad anksčiau atsakydavome labai intelektualiai“.

„O mergina, kuri rašė apie š..o gabalą. Viskas jai buvo ne taip. Daugybę metų šie fruktai siuntinėja privačias žinutes. Pamatę, kad mes nekreipiame dėmesio arba naikiname komentarus, jie parašė kitur, kur mes negalėtume panaikinti. Kaip gali būti š...s menininkas? Jeigu ji yra konditerė, ji puikiai supranta, kas yra š...s. Jeigu ji neatskiria š..o nuo bandelės, tai gal ji pati yra š...s? Mano tokia nuomonė. Kiekvieną menininką reikia gerbti ir visi lankytojai yra protingi“, – konkretų pavyzdį aiškino pašnekovas

Anonimu panoręs likti „Kauno naktų“ atstovas pokalbio pabaigoje dar kartą paaiškino, kad tai povandeninės srovės, „Manome, kad tie visi rašinėjantys žmonės tikrai yra susiję“. Anot jo, vienas buvęs renginio organizatorius kalba kitų komentatorių lūpomis: Įtariame, kad jis sistemingai veikia privačiai“.

Renginio tikslas – gero miesto įvaizdžio kūrimas

Kauniečius džiugino įvairūs performansai, instaliacijos, Kazio Binkio teatro ir Kauno valstybinio lėlių teatro spektakliai, šokių mokyklų „Kairo žvaigždė“ ir „Sultana“ pilvo šokiai, pučiamųjų instrumentų
orkestro „Ąžuolynas“, rokerio, saksofonisto ir akordeonistų bei dainuojamosios poezijos ir ugnies šou pasirodymai.
 
Be to, buvo galima dalyvauti atvirose keramikos ir stiklo, tapybos ant vandens, didžiųjų muilo burbulų kūrybinėse dirbtuvės, sudalyvauti stalo futbolo turnyre, šokti šokių aikštelėje Lindy hop ritmu, pasižvalgyti po BlusTurgį.
 
Kultūros vakaro „Kultūra ir aš“ tikslas yra skatinti įvairaus amžiaus žmonių grupes domėtis kultūriniu gyvenimu: aukšto meninio lygio įvairių sričių tarptautinio ir netarptautinio profesionaliojo ir mėgėjų meno sukūrimas ir įgyvendinimas, skirtų miesto įvaizdžiui kurti, skatinti jaunimo iniciatyvas bei miestiečius ir svečius dalyvauti kultūros kūrimo procese.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (393)