Automobilio vairuotojas, 44-erių kaunietis, vairavo automobilį neužsisegęs saugos diržo. Policijos pareigūnai pakvietė vairuotoją į tarnybinį automobilį, kad surašytų administracinio teisės pažeidimo protokolą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Tada ir prasidėjo įdomybės.

Pirmiausia, vairuotojas jį sustabdžiusiems pareigūnams negalėjo pateikti vairuotojo pažymėjimo ir tikino dokumentą palikęs namuose. Tuo pat metu vyras tarp priekinių sėdynių padėjo 100 litų. Policijos pareigūnai kaunietį įspėjo, kad už pareigūnų papirkimą jis gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn. Pažeidėjas į perspėjimą nereagavo, todėl patruliai apie asmens nusikalstamą ketinimą papirkti informavo Operatyvaus valdymo padalinio pareigūną ir užfiksavo nusikalstamos veikos aplinkybes.

Rašant administracinio teisės pažeidimo protokolą, paaiškėjo ir vyro melas - pasirodo, vairuotojo pažymėjimo vyras niekaip negalėjo palikti namie, nes iš jo atimta teisė vairuoti. Dar daugiau, pareigūnai, patikrinę vairuotojo blaivumą, nustatė, kad vyras buvo vartojęs alkoholio, bet, jo laimei, tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos, praneša Širvintų rajono policija.

Pareigūnai vairuotojui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Vyras sulaikytas dviem paroms. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.