B. Vanagas teigia, kad yra iš tų vairuotojų, kurie keliuose nelaksto. Kartais jam tenka keliuose ir paauklėti nenuoramas „kelių erelius“ ir neatidžius pėsčiuosius.

Žmonės yra per daug atsipalaidavę. Visi. Ir pėstieji, ir dviratininkai, ir vairuotojai. Jaučiamas toks lengvas atsipalaidavimas, negalvojama, kas bus. Kelyje mes galime padaryti klaidų, jos labai skaudžiai kainuoja“, – pažymėjo lenktynininkas.

Pasakodamas apie žmonių neatsakingumą, B. Vanagas prisiminė vieną iš savo auklėjimo būdų.

„Vakarėjant buvo prieblanda, o aš važiavau viena Vilniaus miesto gatve. Važiuojamąja kelio dalimi bėgo mergina, kurią pamačiau paskutinę akimirką, nors važiavau pagal visas eismo taisykles. Automobilyje visada turiu atšvaitų ir tiesiog sustojęs bandžiau jai perduoti vieną jų. Pabėgiojau, pasivijau tą merginą, ji buvo labai išsigandusi, padaviau atšvaitą tam, kad ji būtų saugesnė. Šiuo atveju susidaro įspūdis, kad žmonės galvoja, jog nuo jų kulkos atšoka“, – kalbėjo B.Vanagas.

Šiuo metu lenktynininkas ruošiasi kitų metų sausį vyksiančiam Dakaro raliui. B. Vanagas juokauja, jog pastarieji karščiai puikiai padėjo pasiruošti laukiančiam 50 laipsnių išbandymui lenktynėse.

Žinių radijo“ laida „Prie pietų stalo transliuojama darbo dienomis 12.10 val.