Dešimtys automobilių su civiliais žmonėmis judėjo keliu, vedančiu iš separatistų bastiono, pro Marjinkos miestą, kur vykstant susirėmimams griaudėjo garsūs sprogimai.

Ukrainos kariškiai pirmadienį paragino sukilėlius Donecke, Luhanske ir Horlivkoje kasdien kelioms valandoms atverti humanitarinius koridorius, kad civiliai gyventojai galėtų pasitraukti iš šių miestų.

„Nieko nestabdome, visi laisvai išvyksta. Jie vyksta kiekvieną dieną“, - naujienų agentūrai AFP viename kontrolės postų sakė sukilėlių vadas.

Kai kurie išvykstantys automobiliai buvo su balto audeklo skiautėmis, kad kariaujančios pusės žinotų, jog jais važiuoja civiliai. Iš abiejų kelio, kuris paprastai būna tuščias, pusių kilo dūmai.

Ukrainos pajėgų kontrolės poste - saulėgrąžų lauke su penkiais stovinčiais tankais - ėmė telktis automobiliai; ant vieno iš jų stogo buvo pritvirtintas vaikiškas vežimėlis, o kituose buvo daug senyvo amžiaus žmonių.

„Mėginame išvykti, nesvarbu kur“, - susigraudinusi sakė viena senolė, kuri su grupe žmonių važiavo taksi automobiliu.

Ukrainos pajėgos pirmadienį paskelbė, kad po praėjusį mėnesį pasiektų svarbių pergalių jos baigia apsupti Donecką.

Vyriausybinės pajėgos siekia atkirsti Donecke esančius kovotojus nuo jų bendražygių Luhanske ir kituose rajonuose palei Rusijos sieną, Kijevui skubant greičiau užbaigti pilietinį karą, kuris nuo balandžio vidurio jau pareikalavo daugiau nei 1 150 gyvybių.

Tačiau separatistai pažadėjo tęsti kovą miestuose, kuriuose yra įsitvirtinę, ir toliau intensyviai apšaudo vyriausybines pajėgas.

Per pastarąsias 24 valandas žuvo trys ukrainiečių kariai ir dar 46 buvo sužeisti, pranešė Kijevo karinės operacijos rytuose atstovas spaudai Andrijus Lysenka.