„Hobi dieną“ organizuoja LVJC iniciatyvinė grupė. Tai jaunų, kūrybingų 14-18 metų žmonių būrys, susirinkęs tam, kad paįvairintų ir pagyvintų jaunimo gyvenimą įspūdingais ir linksmais renginiais. Jaunuoliai organizavo renginį patys nuo pradžių iki galo: ieškojo dalyvių ir rėmėjų, kūrė renginio programą, planavo vietą bei patys ves renginį. Tai pirmasis jaunųjų organizatorių projektas, kuris rudenį išaugs į visos Lietuvos renginį.

Šiuo renginiu siekiama įtraukti jaunimą į iniciatyvią ir tikslingą veiklą, paskatinti aktyviau dalyvauti viešuosiuose renginiuose. Taip pat tai yra puiki galimybė parodyti save kitiems, supažindinti žiūrovus su savo laisvalaikio veikla, savo hobiu. Daugybė įvairaus amžiaus dalyvių paruošę originalius pasirodymus. Tikimasi sulaukti apie 700 LVJC lankytojų. Pasak Agnės Butvilaitės, iniciatyvinės grupės narės, tai ne tik naudinga, ateityje praversianti patirtis, o ir šauniai praleistas laikas. Pasak jos, per „Hobi dieną“ nepamirštami įspūdžiai garantuoti!

Beje, šis renginys vyks naujai atidarytame LVJC Klientų poilsio klube. Jame mažieji būrelių lankytojai galės žaisti, susirasti naujų draugų, o vyresnieji – klausytis jiems patinkančios muzikos, linksmai leisti laisvalaikį prieš būrelius ir po jų. Na, o tėveliai, laukdami savo vaikučių, Klientų klube galės pailsėti ir pažiūrėti gerus filmus.

Pasak Rūtos Bertašiūtės, „Hobi dienos“ vedėjos, renginys turėtų puikiai pavykti ir iniciatyvinei grupei suteikti jėgų rugsėjo mėnesį, organizuojant šou sukviečiant visos Lietuvos moksleivius.