Bet, kaip "Ekstrai" sakė D.Jurgelevičius, svarbiausia - geri ketinimai. Jiedu, o kartu - ir premjero patarėjas Darius Pranckevičius kaip jaunieji diplomatai pusmetį yra studijavę Stanfordo universitete Kalifornijoje.

"Tuo metu, 1992-ųjų rudenį, vyko JAV prezidento rinkimai. Šis universitetas buvo respublikonų smegenų centras, ir tuo metu niekas realiai netikėjo, kad per rinkimus respublikonas George'as Bushas vyresnysis gali pralaimėti demokratui Billui Clintonui. Bet taip įvyko. Universitete pradėjusi dėstyti Rusijos bei Rytų Europos užsienio politiką profesorė Condoleezza Rice - G.Bushui artimas žmogus - niekada neparodė nuoskaudos, kad taip greitai turėjo palikti Vašingtoną. Jos paskaitų buvo labai įdomu klausytis: ji - puiki akademikė", - prisiminė D.Jurgelevičius.

Be C.Rice, tuo metu jauniesiems diplomatams dėstė ir tokios asmenybės, kaip Čikagos naujosios ekonomikos mokyklos tėvas, Nobelio premijos laureatas Miltonas Friedmanas bei George'as Schulzas, buvęs JAV valstybės sekretorius.