Vyriausybės pajėgų pranešime sakoma, kad buvo užimtas šalia Donecko esantis apie 40 tūkst. gyventojų turintis Avdijivkos miestas, Kijevo vyriausybei veržiant apsupties žiedą aplink pagrindinę prorusiškų separatistų tvirtovę.

Kautynės taip pat vyko aplink teritoriją, kurioje yra išsibarsčiusios numušto oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 keleivinio lėktuvo nuolaužos. Vyriausybės pajėgos nurodė vykdančios „valymo“ operaciją Ilovaisko miestelyje, esančiame už maždaug 40 kilometrų į vakarus nuo tos vietos.

Vyriausybės pastangos stengiasi intensyvinti puolimą, per kelias pastarąsias savaites susigrąžinusios virtinę strategiškai svarbių miestų ir gyvenviečių. Tikimasi, kad joms pavyks atkirsti kelius, kuriais, kaip manoma, Donecke įsitvirtinę sukilėliai yra aprūpinami iš Rusijos.

Kariškiai nurodė sunaikinę šarvuotųjų mašinų ir sunkvežimių koloną, kirtusią sieną su Rusija trečiadienį paryčiais. Be to, kariai, budintys Dovžanskio pasienio poste, buvo apšaudyti iš Rusijos pusės.

Tačiau per praeitą naktį vykusius susirėmimus aukų nebuvo, sakoma kariuomenės pranešime.

Donecko vietos pareigūnų duomenimis, paskelbtais trečiadienio rytą, per pastarąsias 24 valandas žuvo 19 žmonių.

Susirėmimai taip pat tęsėsi kitoje pagrindinėje sukilėlių tvirtovėje – Luhansko mieste. Vietos pareigūnai sakė, kad per pastarąją parą ten žuvo vienas civilis, o dar dešimt buvo sužeisti.

Ukrainos sukilėlių vadas uždraudė kovotojams keiktis

Rytų Ukrainos prorusiškų separatistų kovotojų vadas uždraudė sukilėliams keiktis, sakydamas, jog tai „dvasiškai mus silpnina ir nuves mūsų armiją į pralaimėjimą“, nurodoma dokumente, kuris buvo paskelbtas socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje, naudojamoje sukilėlių.

Separatistinės „Donecko liaudies respublikos“ gynybos ministru pasiskelbęs Igoris Strelkovas pareiškė, kad kovotojų necenzūrinės leksikos vartojimas viešoje vietoje bus laikomas „rimtu drausmės pažeidimu“.

„Nerusiškos kilmės keiksmažodžiai buvo naudojami Rusios priešų niekinti tam, ką mes laikome šventa“, – sakoma oficialiame įsakyme, paskelbtame pirmadienį, kai buvo minimos Kijevo Rusios, bendros Ukrainos ir Rusijos pirmtakės, krikšto 1 026-osios metinės.

„Keikimasis yra šventvagystė, kuri visuomet laikyta mirtina nuodėme“, – pabrėžiama įsakyme, kuris „Twitter“ paskyroje @strelkov_info pasirodė antradienio vakarą.

Promaskvietiški sukilėliai naudoja įvairius religinius simbolius, įskaitant ant jų šarvuočių iškeltas vėliavas su Kristaus atvaizdu. Jie taip pat save dažnai vadina „ortodoksų armija“.

Jėzus Kristus ir Švč.Mergelė Marija „saugo mus mūšyje“, sakoma įsakyme, kuriame Kijevo vyriausybės nariai taip pat vadinami neapkenčiančiais krikščionių.