Apie minėtas varžybas, kurios turėtų įvykti spalio 12 d., imta dar labiau diskutuoti po to, kai Ukrainos teritorijoje buvo numuštas Malaizijos keleivinis lėktuvas su 298 juo skridusiais žmonėmis.

Britų leidinys „Telegraph“ skelbia, kad Didžiosios Britanijos politikai Davidas Davisas ir Menzies Campbellas ragina atšaukti F-1 lenktynes Rusijoje.

„Jei Rusija ir toliau tęs tai, ką daro dabar, F-1 lenktynės turėtų būti vienas iš renginių, kurias reiktų atšaukti, – sakė D. Davisas. - F-1 praeityje turėjo problemų, kai nusprendė vykti į Bahreiną ir ten surengti varžybas. Nors nesu tas žmogus, kuriam patinka atšaukti sporto renginius, manau, kad F-1 turėtų atsižvelgti į vyraujanti nepasitenkinimą. Lenktynių atšaukimas būtų svarbus ir tinkamas atsakas.“

D. Davisui pritarė ir kitas Didžiosios Britanijos politikas M. Campbellas: „Pasaulio visuomenei bus sunku stebėti plojimus V. Putinui už surengtas lenktynes. Ką jau bekalbėti apie apdovanojimų ceremoniją“, – kalbėjo politikas.

Nepaisant vis didėjančio spaudimo, Tarptautinė automobilių federacija (FIA) kol kas neturi planų atšaukti F-1 lenktynes Rusijoje. Federacijos atstovas spaudai britų leidiniui „Telegraph“ sakė, jog „sportas nėra linkęs kištis į politiką“.

Manoma, kad taikant įvairias sankcijas Rusijai, F-1 pasaulio atstovai gali susidurti su įvairiomis problemomis tiek atvykstant į šalį, tiek bandant iš jos išvykti.

Jei Rusijos GP šiemet vis dėlto įvyks, po lenktynių F-1 komandų kroviniai iš Sočio bus gabenami į Jungtines Amerikos Valstijas, kur Ostino trasoje vyks kitas čempionato etapas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.