32 metų Kauno miesto tarybos narė buvo sučiupta girta prie vairo ir neteko teisės vairuoti. G. Skaistė teismo keliu bandė pažymėjimą atgauti, tačiau nesėkmingai.

Kauno apylinkės teismas penktadienį paskelbė, kad G. Skaistė pažymėjimo kol kas neatgaus.

Kauno apylinkės teismas praėjusių metų rugpjūtį pripažino G. Skaistę padarius pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 126 str. 1 d., ir nubaudė ją 1 tūkst. litų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu vieneriems metams.

Kauno apylinkės teisme buvo gautas G. Skaistės prašymas sutrumpinti teisės vairuoti transporto priemonę atėmimo terminą. Politikė nurodė, kad teisė vairuoti transporto priemonę reikalinga pagrindinėms darbo funkcijoms atlikti, nes ji atsakinga už pardavimų organizavimą klientams visoje Lietuvoje.

G. Skaistė aiškino, kad augina du mažamečius vaikus, kuriuos reikia vežioti į švietimo ir ugdymo įstaigas kiekvieną darbo dieną. Todėl sutuoktiniui jau daugiau nei pusę metų tenka padidintas krūvis rūpinantis vaikų ir jos pavėžėjimu.

Tokie motyvai teismo neįtikino.

Teismas atkreipė dėmesį, kad sutrumpinti teisės atėmimo terminą galima tik esant išskirtinėms aplinkybėms. Pareiškėja, darydama pažeidimą, būdama vairuotoju, privalėjo žinoti kokias pasekmes sukelia administracinio teisės pažeidimo padarymas. Šeimyninių pareigų tinkamas atlikimas, visuomeninių pareigų vykdymas, šiuo atveju negali būti laikomos išskirtinėmis aplinkybėmis, kad būtų galima tenkinti prašymą.

Teismo manymu, G. Skaistei paskirta nuobauda nėra per griežta - ji nusižengimą padarė būdama apsvaigusi nuo alkoholio, jai nustatytas 0,80 promilių girtumas, todėl teismas mano, kad šiuo metu, nors praėję daugiau nei pusė paskirtojo bausmės laiko, bet nepakankamas, kad bausmės tikslas būtų pasiektas.

Nutartis per 20 dienų gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

DELFI primena, kad G. Skaistė girta prie vairo sučiupta praėjusių metų liepą.