Žaidimas NBA Vasaros lygoje nėra naujiena 23 metų 213 cm ūgio žaidėjui. Čia jis rungtyniavo prieš dvejus metus, kai buvo pasirinktas naujokų biržoje.

„Pirmą kartą žaidžiau Las Vegase po naujokų biržos. Tuomet ten atvykau norėdamas visiems įrodyti, kad nesu paprastas žaidėjas iš Europos. Norėjau parodyti, jog galiu kovoti ir sėkmingai rungtyniauti.

Dabar į Las Vegase žaidžiu norėdamas būti kuo geresnės sportinės formos prieš atvykdamas į Lietuvos stovyklos. Mano komandos draugai sportuoja kartu nuo liepos pradžios. „Rockets“ paprašė manęs, kad Las Vegase sužaisčiau kelis mačus.

Pradžioje pralaimėjome dvejas rungtynes iš eilės. Buvau dėl to įsiutęs. Bet kai pasipylė pergalės, norėjau rungtyniauti ir toliau. Aš tiesiog noriu nugalėti“, – kalbėjo aukštaūgis.

„Rockets“ pateko į finalą. Po pirmadienio rungtynių dėl pirmos vietos D. Motiejūnas naktį skris į Hiustoną, tuomet išsikraus daiktus ir susiruoš kelionei į Lietuvą.

„D-Mo“ tikras kovotojas. Jis dirba itin sunkiai – nerasi kito vyruko, kuris dirbtų sunkiau už Motiejūną. Jam tereikia išmokti, kaip teisingai žaisti kontaktinį krepšinį neprirenkant nereikalingų pražangų, išmokti tinkamai užsiimti poziciją ir panašiai. Štai kodėl Las Vegase jo paprašėme labiau remtis fizine jėga ir kovoti dėl visų kamuolių“, – teigė „Rockets“ vasaros lygos treneris Chrisas Finchas.