Mes turime labai gražų miestelį - Gargždus. Bet jis gražus tiek, kiek mes dėl to grožio stengiamės. Klausykit mielieji, na nejaugi mes esame tiek neišprusę ir neišauklėti, kad nežinome, kur galima dėti kojas sėdint ant suolelio?

Kažkada mano straipsnį laikraštyje pakomentavo viena žinoma miestelio moteris. Ji man paaiškino kad aš tūlas pilietis, matyt, neturėjau vaikystės ir nežinau, koks malonumas atsisėsti ten, kur žmonės atsiremia, o savo mėšlinus batus uždėti, ten kur reikia atsisėsti. Tai man net buvo kilusi mintis šiai moteriškei pasiūlyti, kad ji kiekvienais metais savo asmeninėmis lėšomis tegul sutvarko suolelius ir paskui tam vaikystės kupinam jaunimui tegul leidžia elgtis, kaip jie nori.

Ir taip kiekvienais metais. Juk jai, manau, tie 5000-7000 litų nebus daug. Bet atvirai pasakius, mane stebina toks žmonių pakantumas tiems, kurie niokoja valstybės ir visuomenės turtą, kuris yra tvarkomas iš mūsų visų mokesčių pinigų. Dar viena labai keista tendencija, kad kartais nebesuprantu, kada baigiasi vaikystė.

Dažnai tenka matyti pakankamai suaugusius vaikinus ir merginas, kurie važinėjasi su tais vaikiškais dviratukais, kurie vadinami BMX. Na tai labai keistas dalykas, ypač, kai nežinoma kur su jais važinėtis. Dabar prie vienos iš mokyklų yra padaryta tam skirta aikštelė, kur šis jaunimėlis gali išlieti savo visą energiją. Bet kažko vis dar kenčia brangiai sutvarkytas Kultūros centro grindinys ir fontanai.

Bet toje aikštelėje yra tekę matyti ne tik progresyvųjį jaunimą, bet ir jaunimą, kuris vartoja jiems nelabai leidžiamus dalykus. Rūkymas ir alkoholio vartojimas ir taip yra labai negeras dalykas. Mes kažkodėl nemylime savo miestelio, nes niokojimas labai dažnai pasireiškia vasaros metu arba vakarais.

Šviestuvai prie Kultūros centro labai dažnai nukenčia. Suoleliai neretai būna subraižomi arba išmarginami "menininkų". Kenčia ir įvairios konstrukcijos vaikų žaidimų aikštelėje. Labai skaudu, kad pasitaiko ir skaudžių įvykių, vienas iš tokių nesenų žinomo fotografo nužudymas. Užkardant niokojimą ir neretą girtavimą parke galėtų policija, nes tikrai ne vieną kartą teko matyti, kaip jaunimėlis maukia visokiausią "gėrimėlį" parke.

Taip pat ne per seniausiai teko girdėti tokią mintį, kad Gargžduose nėra kur linksmintis, tai reikia atidaryti klubą ar kažkokią pasilinksminimo vietą. Na jau ne. Jau ir taip užtenka neaiškių personažų vaikštinėjančių po mūsų miestelį. Manau vietoj tokios beprasmės veiklos įmanoma užsiimti naudingesne veikla, tokia, kaip knygų skaitymas, sportas ar savanoriška veikla. Aš noriu, kad vakarais dar būtų galima ramiai praeiti pro miestą ir negrįžti į juos cinkuotoje dėžėje. Skundžiamasi, kad nėra veiklos, bet kažko nemažai naudingų dalykų yra apleidžiama. Galima pilnai kažką nuveikti, kad ir vasarą padirbėti. Šiam kartui manau pakaks. Malonu, kad išklausėt.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!