Vis gar­siau kal­bama, kad po­pu­lia­riau­sią B ka­te­go­ri­ją no­rin­tys gau­ti as­me­nys at­ei­ty­je ga­lė­tų iš­veng­ti ne tik teo­ri­jos, bet ir pra­kti­nio vai­ra­vi­mo pa­mo­kų vai­ra­vi­mo mo­kyk­lo­se.

„Žmo­nės tam­pa są­mo­nin­ges­ni. Pir­mą­ją pa­si­ti­kė­ji­mo vi­suo­me­ne kre­di­to li­ni­ją ati­da­rė­me: sa­va­ran­kiš­kai pa­si­ruoš­ti teo­ri­jos eg­za­mi­nui ir su­lau­kus sep­ty­nio­li­kos mo­ky­tis vai­ruo­ti su pa­kan­ka­mą sta­žą tu­rin­čiu šei­mos na­riu jau ga­li­ma. Dau­gu­mai to­kio am­žiaus jau­nuo­lių iki šiol kliū­tis bu­vo vi­du­ri­nio iš­si­la­vi­ni­mo rei­ka­la­vi­mas. Žiū­rė­si­me, ką žmo­nės pa­sa­kys apie svars­to­mą ga­li­my­bę leis­ti su šei­mos na­riais reng­tis ir pra­kti­kos eg­za­mi­nui. Ne­spė­lio­siu, ka­da ga­li bū­ti pri­im­tas spren­di­mas: gal po pus­me­čio, gal po me­tų...“ - LŽ tei­gė Vals­ty­bi­nės ke­lių trans­por­to ins­pek­ci­jos vir­ši­nin­ko pa­va­duo­to­jas Da­rius Sa­dau­ny­kas.

Jis pa­brė­žė, jog ki­to­se Eu­ro­pos Są­jun­gos (ES) ša­ly­se įtei­sin­ti ne­vie­no­di mo­ky­mo­si vai­ruo­ti bū­dai, o li­be­ra­liai į mo­ky­mo­si pro­ce­są žiū­rin­čio­se vals­ty­bė­se žmo­nės esą tu­ri net tris ga­li­my­bes: ga­li mo­ky­tis ar­ba mo­kyk­lo­je, ar­ba su šei­mos na­riu, ar­ba su in­di­vi­dua­liai dir­ban­čiu ins­truk­to­riu­mi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)