Pasak aprangos stilistės ir dizainerės Natalijos Stunžėnienės, tokiu atveju moterys paprastai atsiriboja visai menku aprangos asortimentu, kurį sudaro tik klasikinis, mėlynos arba juodos spalvos kostiumas su baltais ar kitos spalvos marškiniais, arba palaidine. Tuomet moteris savo darbovietėje atrodo kaip nuobodi ir neįdomi asmenybė.

„Dalykinės moters aprangos komplektai gali susidėti iš visai nedidelio kiekio daiktų. Mažiausiai, tai 8-14 vienetų, kurie visi kartu sudaro bazinę dalykinę kapsulę ir gali būti nebrangūs. Drabužinėje užtektų 3 – 4 pagrindinių spalvų ir juos papildant sodriomis spalvomis jūsų komplektai atrodys kiekvieną kartą vis kitaip. Kad drabužius tarpusavyje galima būtų lengvai sukomponuoti, jie turi būti simetrinio ir paprasto kirpimo. Komplektą svarbu papildyti mažais akcentais, kurie kiekvieną kartą į aprangą įneštu naują stilistiką ir spalvas. Tokiu būdu net turinti minimalų biudžetą moteris visuomet atrodys naujai ir stilingai“, - patikino dizainerė ir įvardijo 6 paprastas taisykles, kurios padės, kuriant dalykinį stilių, tapti patrauklia ir elegantiška.

1. Atskirkite įprastus dalykinius kostiumus

Švarkelį ir kelnes ar sijoną, dėvėkite atskirai. Pavyzdžiui, švarkelį dėvėkite su džinsais, o kelnes ar sijoną su įdomiu petiniu drabužiu.


2. Nusipirkite įliemenuotą, elegantišką, gražaus atspalvio suknelę

Dėvėkite ją su papuošalu, kardiganu ar švarkeliu.


3. Džinsus pateikite elegantiškai

Klasikiniai, tamsiai mėlynos spalvos džinsai su švarkeliu – puikus sprendimas kiekvienai dienai. Papildykite įvaizdį aukštakulne avalyne ir elegantiška rankine.


4. Derinkite pieštuko formos sijoną su gražios faktūros megztiniu

Faktūrų kontrastas suteiks įvaizdžiui originalumo. Užbaikite komplektą aksesuarais, pavyzdžiui, efektingu žiedu arba kaklo papuošalu.


5. Turėkite suknelę iš elegantiško trikotažo

Tai taps puiki alternatyva suknelei – futliarui. Su šia suknele jūs atrodysite taip pat elegantiškai tik ne taip griežtai. Įvaizdis bus lengvesnis ir gaivesnis.


6. Atskirkite papuošalų komplektus
Prie kiekvienos papuošalų komplekto dalies, priderinkite kitą papuošalą. Tokiame komplekte esantys papuošalai, gali ir neturėti kažko bendro, tačiau kiekvienos dalies papuošalas, turi harmoningai įsilieti į komplekto visumą. Papuošalai turi žavėti įdomiu žaidimu, o ne būti tiesiog vienodi.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)