Skaitytojas pasidalijo nuotraukomis, kuriose užfiksuota prezidentė bendrauja su pakalnutes pardavinėjančia močiute ir pozuoja su šių gėlių puokštele. Tai pastebėjusį vaikiną papiktino ne tik tai, kad prezidentė, jo manymu, parodė prielankumą nelegaliai prekybai pakalnutėmis, jis taip pat atkreipė dėmesį, kad tai – savotiškas šešėlinės ekonomikos palaikymas.

„Juk močiutė už tai mokesčių nemoka“, - teigė jis.

DELFI primena, kad pagal Administracinį teisės kodeksą, už pakalnučių skynimą, prekybą gali būti skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 100 iki 1000 litų.

Kokia bauda skiriama, priklauso nuo situacijos. Pirmą kartą įstatymui nusižengusiems skiriamas įspėjimas. Prasižengusiems nebe pirmą kartą, tenka sumokėti piniginę baudą. Jos dydis nepriklauso nuo pardavinėjamų pakalnučių kiekio, bet, kaip teigia S. Mikėnas, lengvinanti aplinkybė, jei pažeidėjas sutinka dėl neteisėtos veikos ir gailisi: „Jei moteriškė 70 ar 80 metų, gauna tuos kelis šimtus litų pensijos, reikia turėti žmoniškumo, ir tas įspėjimas gali būti veiksminga priemonė“, anksčiau rašė Grynas.lt.

Aplinkos ministerija siūlo tausoti gamtą ir kai kuriuos vaistinius augalus, pavyzdžiui, kmynus, pakalnutes, valerijonus užsiauginti plantacijose. Primename, kad Lietuvoje draudžiama skinti ir prekiauti visų rūšių šilagėlėmis ir vandens lelijomis, rauti, kasti su šaknimis ar kitaip naikinti paprastąjį burbulį, miškinę leliją, lieknąją plukę, pavasarinę raktažolę, didžiažiedę rusmenę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1829)