Apie tai jis kalba viešai paskelbtame vaizdo įraše.

„Daugiau nei mėnesį mes, maža grupelė savanorių iš Rusijos ir Ukrainos, girdėjome prašymus duoti ginklų kovai“- kalbėjo I. Strelkovas. „Mes į prašymus atsižvelgėme ir ginklų gavome: užėmėme ginklų sandėlius, atėmėme ginklus iš Ukrainos pajėgų, mokėdami dideles sumas pirkome juos iš pogrindinių šaltinių. Šiuo metu mes - gerai apginkluoti“ - tęsė jis.

Tačiau I. Strelkovas nuogąstauja, jog nepaisant didžiulių pastangų, kurias įdėjo separatistai, savanorių, norinčių ginklu kautis už Rytų Ukrainos atsiskyrimą - nėra. 

„Sąžiningai sakau - nesitikėjau, kad visoje Rytų Ukrainoje neatsiras bent tūkstančio vyrų, kurie pasiryžtų kovoti priešakinėse linijose“ - kalbėjo I. Strelkovas. 

DELFI primena, jog šią savaitę Ukrainos saugumo tarnyba pranešė, jog I. Strelkovas yra rusų diversinės grupės rytinėse Ukrainos srityse vadovas. Ši grupė terorizuoja vietos gyventojus, užiminėja administracinius pastatus ir destabilizuoja politinę padėtį rytinėse Ukrainos srityse.

Kaip pranešė Saugumo tarnybos spaudos centras, I. Strelkovas yra Rusijos pilietis, Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios žvalgybos valdybos specialiosios paskirties pajėgų karinininkas Igoris Strelkovas. 

Balandžio 15 dieną Ukrainos saugumo tarnyba iškėlė I. Strelkovui baudžiamąją bylą dėl tyčinės žmogžudystės organizavimo bei veiksmų, nukreiptų prieš Ukrainos suverenitetą, teritorinį vientisumą bei neliečiamumą, taip pat dėl diversinės griaunamosios veiklos ir masinių neramumų organizavimo.