„Prekybos centrai dabar reguliuoja sąlygas ir gamintojams, ir pirkėjams, ir net savo darbuotojams. Manau, kad reikia įsteigti prekybos centrą, kurį sudarytų naujai įsteigtos įmonės (galima pasinaudoti iki 86000 Lt beprocentine parama per įmonę „Invega“). Visa prekyba būtų suvienyta po vienu stogu, pirkėjai galėtų lankytis centre, kuriame susipažintų su naujomis įmonėmis, gaminančiomis ir kuriančiomis Lietuvoje. Tokioms įmonėms, kurios naudotųsi „Pagaminta Lietuvoje“ pavadinimu, būtų keliami keli reikalavimai: pelno marža negali būti didesnė nei 30 proc., įmonės darbuotojai negali dirbti už minimalų atlyginimą, prekės gaminamos tik Lietuvoje, jauniems arba šeimas turintiems žmonėms būtų taikomos lengvatos, o dalį savo pelno įmonės turėtų skirti paramai (vaikų namams, švietimui, specialistų ruošimui ir pan.)“, - pasakojo skaitytojas.

Jo teigimu, centras turėtų įsipareigoti kas ketvirtį metų organizuoti šventes šeimoms ir kas mėnesį taikyti 10 proc. akciją vis kitoms prekėms.

„Tai būtų gerai, nes organizacija padėtų norintiems susitvarkyti paramą, ji saugotų ir ugdytų jaunuosius verslininkus ir prekybininkus. Be to, Lietuvos gamintojai ir amatininkai turėtų vietą, kur galėtų pardavinėti savo produkciją. Taip pat būtų sukurtos sąlygos smulkiajam verslininkui pakonkuruoti su stambiais prekybininkais. Pirkėjui taip pat būtų aiškinama, kodėl reikia rinktis lietuvišką prekę (nes tai kuria darbo vietas ir skatina vidaus vartojimą“, - verslo sėkme neabejoja skaitytojas.


Savo nuomonę apie trūkstamus verslus galite pareikšti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)