Apeliacinis teismas per šią ir ateinančią savaitę neabejotinai nepriims sprendimo juodosios buhalterijos byloje. Tai DELFI patvirtino kaltinimą palaikantis Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Saulius Verseckas.

„Kad per kitą savaitę nepabaigs – tai, manau, faktas“, - sakė S. Verseckas.

Kitą savaitgalį vyks rinkimai į Europos Parlamentą (EP). Darbo partijos įkūrėjas ir kaltinamasis juodosios buhalterijos byloje Viktoras Uspaskichas – „darbiečių“ sąrašo lyderis. S. Verseckas yra minėjęs, kad jeigu jis bus išrinktas į EP, politikas tą pačią dieną įgis teisinę neliečiamybę. Šis statusas neleis tęsti Darbo partijos bylos nagrinėjimo.

„Visų pirma, rinkimai neįvyko, V. Uspaskichas neišrinktas. Kalbama apie viską tiktai tariamąja nuosaka“, - pridūrė S. Verseckas.

Pastarąjį kartą V. Uspaskicho naikinimo procedūra EP užtruko ilgiau nei metus. Kiek ši procedūra truktū naujos kadencijos Europos Parlamente, S. Verseckas nesiima prognozuoti.

Tikimybė, kad V. Uspaskichas vėl taps europarlamentaru, atrodo kone šimtaprocentinė. Tiek partijos reitingai, tiek jos kandidato Artūro Paulausko rezultatas prezidento rinkimuose rodo, kad „darbiečiai“ gali drąsiai tikėtis mažiausiai vieno europarlamentaro mandato.

DELFI primena, jog V. Uspaskichas ilgą laiką rodė pasitraukimo iš aktyviosios politikos ženklus. Darbo partijos patriarchas buvo nusprendęs ir nedalyvauti EP rinkimuose. Vis dėlto politikas persigalvojo, o dar neseniai „darbiečių“ sąrašo lyderio poziciją užėmęs buvęs Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas nustumtas į antrąją vietą.