Daugybė dizainerių ir stilistų švaistosi rekomendacijomis, kaip atrodyti vasaros sezono metu, tačiau savitą stilių susikurti galite ir savarankiškai. Tereikia vadovautis tam tikromis taisyklėmis.

Susipažinkite su savo figūra

Įdėmiai apžiūrėkite save veidrodyje ir išskirkite figūros ypatumus. Platūs pečiai, siauras liemuo, ar riestas užpakaliukas – raskite tai, kas Jūsų kūne yra patraukliausia ir pabrėžkite tai. Rinkitės drabužius, kurie tas kūno vietas paryškintų ir atkreiptų į jas dėmesį. Tačiau atminkite, jei esate mergina, vienu metu nepabrėžkite ir krūtinės, ir užpakaliuko – pradėsite balansuoti ties vulgaria beskonybės riba.

Semkitės stiliaus idėjų iš kitų

Gatvės mados – bene geriausias įkvėpimo šaltinis. Įsidėmėjus kelių skirtingų praeivių aprangos detales ir jas pritaikius sau galima sukurti tikrai puikių drabužių derinių. Nereikėtų aplenkti ir mados tinklaraščių, kuriuos vis aktyviau rašo ir lietuvės. Juose tikrai netrūksta praktiškų ir naudingų patarimų ne tik apie tai, kur stilingus drabužius galima įsigyti pigiau, bet ir kaip juos derinti bei atnaujinti pabodusį garderobą.

Žinokite, kas jums tinka

Net jei garsiausias mados kūrėjas Jums asmeniškai pasakytų, kad šį sezoną madingas vienas ar kitas drabužis, turėkite ir savo nuomonę. Jei turite liekną liemenį, neslėpkite jo po laisvu drabužiu. Jei jūsų kaklas trumpas arba platus, dėvėkite atviras ties kaklo sritimi palaidinukes ar marškinius, o ne megztinius aukštu arba apvaliu kaklu. Taip jūsų kaklas vizualiai suplonės arba pailgės. Beje, jei jūsų drabužiai pernelyg aptempti, atrodysite storesnis nei esate. Todėl rinkitės tik savo dydžio drabužius.

Išskirtiniai aksesuarai

Išskirtiniai akiniai nuo saulės, vėriniai, apyrankės, žiedai, laikrodis, apykaklė, auskarai, sąsagos ar spalvinga peteliškė suteikia įvaizdžiui išbaigtumo ir gali pagyvinti visą drabužių derinį. Net ir didžiausios žvaigždės nesibodi tą patį drabužį užsivilkti kelis kartus, nes priderinus skirtingus aksesuarus kas kartą jis suspindi naujoje šviesoje.

Rinkitės spalvotus drabužius

Originalus žmogus iš karto pastebimas gatvėje. Ne paslaptis, kad pigiausias būdas tokiu būti – rinktis ryškių spalvų drabužius ar aksesuarus. Žinoma, nereikia iš toli šviesti neoninės spalvos plaukais, tačiau svarbu neatsisakyti ryškių spalvų kelnių, švarkų ar rankinių. Beje, suderinę šiuos drabužius ir aksesuarus su raštuotais audiniais, susikursite originalų vasarišką ir šiemet labai madingą stilių.

Saikas, vieta ir laikas

Beieškant originalios aprangos svarbu nepamiršti ir amžinųjų tiesų, kurios apsaugos nuo grubių stiliaus klaidų. Nepamirškite, kiek Jums metų ir nesupainiokite dienos, vakaro ir darbo aprangos. Saikas, vieta ir laikas. Tai pagrindinė taisyklė, kurios laikosi visos nepriekaištingo stiliaus ikonos.

Pirkite tada, kai reikia

Ne paslaptis, kad daugelis moterų apsipirkinėjimą laiko terapija. Šioje vietoje turėtume pasimokyti iš vyrų racionalumo. Jie rečiau susiduria su problema „neturiu, kuo apsirengti“, nes jų pirkiniai yra apgalvoti. Todėl prieš vykstant į parduotuvę reikėtų gerai pagalvoti, kokių drabužių ar aksesuarų konkrečiai reikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)