Pirmame kėlinyje nei vienai rinktinei nepavyko pasižymėti, o antro kėlinio viduryje kroatai pelnė du įvarčius ir išsiveržė į priekį.

Tiesa, netrukus rezultatą sušvelnino Edgaras Rybakovas, o trečio kėlinio pradžioje intrigą sugrąžino Darius Pliskauskas.

Vis dėl to sėkmė šypsojosi Kroatijos komandai, kuri ne kartą liko mažumoje, tačiau ne tik atsilaikė, bet ir pelnė pergalingą įvartį - jo autorius - Borna Renduličius.

Šioje dvikovoje Lietuvos rinktinei negalėjo padėti gynėjas Nerijus Ališauskas, kuris buvo suspenduotas IIHF (tarptautinės ledo ritulio federacijos) drausmės komisijos dėl neleistinų veiksmų rungtynėse prieš Rumuniją.

Rezultatas:

Lietuva 2 - 3 Kroatija
30:37 [0 - 1] Geoffas Waughas
32:10 [0 - 2] Tadija Miričius
33:23 [1 - 2] Edgaras Rybakovas
43:48 [2 - 2] Darius Pliskauskas
53:41 [2 - 3] Borna Renduličius

Rungtynių eiga:

Sužaidus penkias minutes pirmame kėlinyje Lietuvos rinktinės narys Romanas Aliapkinas gavo dviejų minučių baudą. Nors kroatai atliko kelis pavojingus smūgius, tačiau kiekybinės persvaros neišnaudojo. Kiekybine persvarą per pirmąsias 20-imt minučių net du kartus buvo įgiję ir lietuviai, tačiau švieslentėje degė nuliai - 0:0.

Antrame kėlinyje prabėgus kelioms minutėms vienas prieš kroatų vartininką atsidūrė puolėjas Dovydas Kulevičius, tačiau pramušti jo nepavyko. Kėlinio viduryje Lietuvos rinktinė vėl įgijo kiekybinį pranašumą, tačiau jo neišnaudojo. Neįmuši tu, įmuša tau - minutę pranašumą turėję kroatai juo pasinaudojo - 31-ą minutę įvartį pelnė Geoffas Waughas. Tas pats D. Kumeliauskas vėl buvo nubaustas net 10 minučių, o D. Kulevičius 2 min. baudomis - ir rezultatas jau tapo 0:2 - 33-ią minutę kroatų persvarą padvigubino Tadija Miričius. Vos tik ant ledo atsirado lygybė lietuviai užgulė varžovų vartus ir netrukus sušvelnino atsilikimą - gražiai apgavęs vartininką įvartį pelnė Edgaras Rybakovas. Po įvarčio Lietuvos ledo ritulininkai ir toliau spaudė varžovų vartus, tačiau išlyginti rezultato nepavyko - 1:2.

Po pertraukos lietuviai nemažino apsukų ir pastangos atsipirko - 44-ą minutę tolimu smūgiu Darius Pliskauskas išlygino rezultatą. Antro kėlinio viduryje kroatai liko mažumoje, tačiau kontratakoje uždirbo baudinį - vis dėl to sužibėjo Mantas Armalis, kuris atrėmė varžovo smūgį. Po kelių minučių greitoje atakoje M. Armalis jau neišgelbėjo - vienas prieš vartininką atsidūręs Borna Renduličius tiksliai smūgiavo į tinklą. Per paskutines 20 sekundžių lietuviai prispaudė varžovus prie vartų, tačiau pratęsimo išplėšti nepavyko ir sidabras išsprūdo - 2:3.

Kiti rezultatai:

Olandija 9 - 1 Rumunija

Didžioji Britanija 4 - 2 Lenkija

Galutinė I diviziono B grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Lenkija5400121:812
2.Kroatija5310116:911
3.Lietuva5300215:99
4.Didžioji Britanija5300213:129
5.Olandija5100413:183
6.Rumunija500147:291

Lietuviai per pirmąsias keturias dvikovas iškovojo tris pergales (4:0 prieš olandus, 2:1 prieš britus ir 5:2 prieš rumunus) ir pralaimėjo tik nugalėtojais tapusiems lenkams (2:3).

Auksą iškovojo Lenkijos ekipa, kuri tapo vienintelio kelialapio į I diviziono A grupę savininke. Tuo tarpu paskutinėje vietoje turnyre likusi Rumunijos ekipa iškrito į II divizioną.

Paskutinį kartą planetos pirmenybių I diviziono apdovanojimus Lietuvos rinktinė pelnė 2006 metais Estijoje, iš kur parsivežė sidabrinius medalius.

Lietuvius pasveikino ir šalies prezidentė

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Lietuvos ledo ritulio rinktinę iškovojus bronzos medalį Pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės turnyre.

„Jūsų kaklus papuošę medaliai - tai ne tik asmeninis laimėjimas, bet ir didžiulė šios sporto šakos pergalė, pradžiuginusi visus ledo ritulio gerbėjus Lietuvoje“, - sakoma šalies vadovės sveikinime.

Pasak Pezidentės, sunkiu darbu ir kantrybe pasiektas triumfas sportininkams suteiks dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, įkvėps ir toliau taip atsakingai ginti Lietuvos garbę ir ga rsinti jos vardą visame pasaulyje.

Ledo ritulininkams Prezidentė palinkėjo naujų iššūkių ir neblėstančių jėgų juos priimti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (486)