„Žmonėms reikia darbo, tačiau darbas prekyboje nėra gerai. Miestai išsilaiko tik dėl savo pramonės. Įvertinus Šiaulių apskritį, matome, kad aplinkui yra labai daug derlingų žemių. Todėl turėtų būti skatinamas ūkininkavimas, o labiausiai - ekologiniai ūkiai, kurie augintų naminius gyvulius ir daržoves. Jiems turėtų būti leidžiama savo produkciją pardavinėti be mokesčių.

Labai pelninga auginti egzotinius šuniukus ir kačiukus, kuriuos mielai perka turtingi užsieniečiai.

Be to, bet kokiai pramonei reikalinga energetika. Šiaulių apskrityje yra labai daug grūdinės kultūros augintojų. Todėl pas ūkininkus lieka labai daug šiaudų, o iš šiaudų galima gaminti biokurą (briketus, granules). Taip pat galima deginti biokurą ir gauti ES išmokas už oro valymą bei gaminti elektros energiją. Su biokuro gamyba galima sukurti kalną darbo vietų. Turint pigios šilumos ir elektros galima pasiūlyti pigios energetikos kitoms pramonės sritims.

Šiauliuose taip pat visiškai neišnaudojami ežerai (Talšos ir Rekyvos). Į juos reikia sumontuoti didelius galingus šilumos siurblius ir gaminti pigią energetiką.

Svarbu ir žmonėms pasiūlyti gerą renovacijos planą. Pavyzdžiui, renovuoti tik šildymo sistemą iš vienvamzdės į dvivamzdę, sudėti termostatinius ventilius ir termostatines galvas, individualios apskaitos priemones. Tada gyventojai pagaliau žinos, už ką moka, ir galės taupyti ar daugiau šildytis savo būstus. Apie renovaciją kalbu ne veltui, nes norint, kad miestas imtų atsigauti, reikia dirbti dviem frontais. Turi daugėti darbo vietų ir mažėti išlaidų dirbančiam piliečiui. Šie dalykai didina miesto patrauklumą“, - mokė skaitytojas.


Savo nuomonę apie trūkstamus verslus galite pareikšti čia.

Esi jaunas, neturi darbo ir svajoji apie savo verslą? Pildyk anketą čia, dalyvauk TV projekte ir tapk verslininku! (anketą galima pildyti iki balandžio 28 d.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)