Apie tai praneša LNK informacinė laida „Labas vakaras, Lietuva“.

„Yra paruoštas užklausimas Amerikos ambasadai Lietuvoje, galbūt jie galėtų mums suteikti tokios informacijos. Bet mūsų Lietuvos įstatyminė bazė nenumato, kad mūsų institucijos kažkaip ieškotų, teirautųsi, ar mūsų šalies pilietis nėra įgijęs kitos šalies pilietybės“, - LNK televizijai aiškino vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius.

Teisininkai sako, kad, jeigu Amerika pati neinformuos apie suteiktą pilietybę Ž. Ilgauskui bei ledo ritulininkui Dainiui Zubrui, šie galės turėti dvigubą pilietybė, nors Konstitucinis teismas išaiškino, kad dviguba pilietybė turi būti itin reta išimtis.

LNK naujienų laidai su Ž. Ilgausku susisiekti nepavyko, tačiau jo šeimos nariai, kurie pageidavo likti neatskleisti, sako, kad kol kas Ž. Ilgauskas JAV pilietybės neturi, tačiau ketina jos prašyti.

DELFI primena, kad apie tai, jog JAV įsikūręs Ž. Ilgauskas priėmė šios valstybės pilietybę, buvo pranešta kovo pradžioje. Kovo 8 d. Klivlando „Quicken Loans“ arenoje vykusiose Ž. Ilgausko vienuoliktu numeriu pažymėtų marškinėlių pakėlimo iškilmėse apie tai užsiminė „Cavaliers“ klubo savininkas Danny Gilbertas. Kalbėdamas ceremonijos metu jis teigė, jog Žydrūnas JAV piliečiu tapo prieš keletą savaičių.

Gandai apie tai, kad Ž. Ilgauskas tapo JAV piliečiu, sklandė dar praėjusių metų spalio mėnesį. Anapus Atlanto lietuvis įsikūrė 1997 metais. Klivlande gyvenantis Ž. Ilgauskas su žmona Jennifer augina du Lietuvoje įvaikintus vaikus. 38-erių metų krepšinio garsenybė šiuo metu dirba „Cavaliers“ klubo skautu.

Ledo ritulininkas D. Zubrus turi abiejų šalių – JAV ir Lietuvos – pilietybes, tačiau antrą pilietybę įgavo dar tuomet, kai Lietuvos įstatymai numatė ne tokius griežtus reikalavimus ir apribojimus dvigubai pilietybei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)