„Dzūkijos miškuose jau prasidėjo grybavimo sezonas. Vietos gyventojai renka pirmuosius pavasario grybus – bobausius.

Šiųmetis grybų derlius menkas, nes jiems trūksta šilumos ir drėgmės, tačiau dzūkai tikisi, kad atšilus orams grybų dar bus“, - pranešė Lina.

DELFI primena, kad mikologai bobausius priskiria prie nuodingųjų grybų, nes juose esantis giromitrinas pavojingas sveikatai ir gali sukelti virškinimo bei nervų sistemos sutrikimų, tačiau tinkamai apdorotus bobausius galima valgyti nepakenkiant sveikatai.

Ruošiant šiuos grybus maistui būtina juos 2-3 kartus po 15 minučių pavirti, perkošti ir išplauti. Paskui smulkiai supjaustytus pakepinti svieste su svogūnais ir pagardinti pipirais bei žiupsneliu druskos.

Ištikimi grybautojai, taip pat aptikote pirmąjį laimikį? Pasidalinkite nuotraukomis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Grybai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)