„Toyota“ padalinys Indijoje sustabdė gamybą dviejose savo gamyklose, nes kaip tvirtino kompanijos vadovybė, darbuotojai sustabdė gamybą ir grasino vadovams.

Darbuotojų derybos su vadovybe dėl atlyginimų tęsiasi pastaruosius dešimt mėnesių.

Iš viso abiejose gamyklose dirba 6,4 tūkst. darbuotojų, apie 4,2 tūkst. iš jų nedirba.

Anot darbuotojams atstovaujančios profsąjungos, darbuotojai reikalauja padidinti atlyginimus ir sugrąžinti į darbą trisdešimt darbininkų, kurie buvo laikinai atleisti iš darbo praėjusią savaitę.

Profsąjunga prašo padidinti darbuotojams atlyginimus bent 4 tūkst. rupijų (65 doleriais) per mėnesį, tuo tarpu „Toyota“ sako galinti padidinti algas tik 3 tūkst. 50 rupijų (50 dolerių) dėl vangių automobilių pardavimų Indijoje.

Praėjusią savaitę „Toyota“ paskelbė atnaujinanti gamybą dviejose įmonėse, kurios įsikūrusios už Bangalorės ribų ir pagamina apie 570 automobilių per savaitę, tarp jų – „Camry“ ir „Corolla“ modelius.

Kompanija leido darbuotojams sugrįžti į darbą, jei jie pasirašys kontraktą, kuriame būtų pažadama gerai elgtis.

Tačiau dauguma profsąjungai priklausančių darbuotojų iš „Toyota Kirloskar“ nepasirašė kontrakto. Profsąjungoms priklauso 65 proc. visos gamyklų darbo jėgos.

Indija sudaro vos 1,6 proc. pasaulinių „Toyota“ automobilių pardavimų. Pagal automobilių pardavimų apimtis, „Toyota“ yra didžiausia pasaulyje automobilių gamintoja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)