Pasak jų, daugumai moterų kur kas geriau sekasi išsirinkti kosmetiką nei padangas. O ir pačios moterys sutiko, kad joms smagiau važiuoti į grožio saloną nei ieškoti naujų padangų.

Moteris, pati perkanti padangas ir taisanti automobilį

Padangų gamintojų atstovai ir pardavėjai DELFI pripažino, kad moterų, kurios pačios pasiryžta nusipirkti naujas padangas, nėra daug. O ir dalis jų atvykusios į parduotuvę dažniausiai jau turi sprendimą, kuris būna priimtas pasitarus su antrąja puse.

Kad moterys mažai žino apie padangas ir apskritai apie automobilius, sutiko ir jos pačios. Motociklų ir automobilių sporto entuziastė Indrė Senkutė DELFI pripažino pati be vargo išsirenkanti tiek motociklo, tiek ir automobilio padangas. Negana to, ji pati gali pašalinti kai kuriuos transporto priemonės gedimus, tačiau pašnekovė sutiko, kad tokių moterų kaip ji nėra daug.

Indrė Senkutė
„Kad visos moterys visiškai nieko neišmano apie automobilius, sutikti negalėčiau. Nemažai moterų mano aplinkoje tikrai atskiria, koks mašinoje yra gedimas. Šiemet paskelbus kvietimą moterų mechanikių atrankai norint dalyvauti mūsų komandoje 1000 km lenktynėse sulaukėme gausaus dalyvių skaičiaus. Todėl galima teigti, kad yra merginų, kurios tuo aktyviai domisi ir išmano. Aš pati, kai turiu laiko, stengiuosi prisidėti prie automobilio remonto. (...) Bet apskritai didžioji dalis moterų turi ne daug žinių apie mašinas ir padangas“, - atskleidė I. Senkutė.

Ar tiesa, kad padangas moterims sunkiau išsirinkti nei vyrams? Pašnekovė sakė, kad moterims tokių žinių reikia mažiau, nes jos automobiliu rečiau naudojasi. Be to, ji svarstė, kad dažniausiai savo žmonų ar draugių automobiliais pasirūpina vyrai.

„Dabar pati galiu išsirinkti padangas. Žinau kokiomis oro sąlygomis, koks padangų tipas atliks savo darbą geriausiai. Bet tam reikia patirties. Pati išmėginau skirtingas padangas esant skirtingoms oro sąlygoms ir pajutau, kurios dirba geriau. Iš tikrųjų tai yra daugiau vyrų sritis. Juk didžiosios dalies moterų mašinomis rūpinasi jų vyrai. Dėl to joms nėra didelio poreikio pačioms rinkti informaciją apie padangas“, - pripažino I. Senkutė, pridūrusi, kad perkant padangas visada galima pasikonsultuoti su profesionaliais pardavėjais.

Žmona savo vyrą nubaudė neleisdama jam pirkti padangų

Kita DELFI pašnekovė Aistė atskleidė, kad padangomis ir automobilio remontu ją netiesiogiai privertė pačiai pradėti rūpintis jos sutuoktinis. Iki tol keletą metų tiek jos, tiek ir savo automobiliu rūpindavosi pašnekovės vyras. Tačiau prieš pusmetį ji nusprendė tuo rūpintis pati, nes vyras, pašnekovės manymu, automobilio priežiūrai išleisdavo per daug pinigų.

„Praėjusį pavasarį vyras man nupirko automobilį, todėl reikėjo naujų vasarinių padangų. Nusiunčiau, kad pakeistų, o jis nupirko už 2000 Lt. Tai protu nesuvokiami pinigai. Iš pradžių jį apšaukiau, kad išlaidauja. Buvau labai rimtai supykusi. Šokiravo mane ši suma. Tada nusprendžiau: viskas – nuo šiol padangas pirksiu pati. Jo neperauklėsiu, nes jis ir sau brangias padangas perka. O ir automobilio taisymui baisias sumas išleidžia. Nuo to laiko mano mašina dar nesugedo. Bet jei suges, į servisą vešiu pati, nes negaliu leisti tokio išlaidavimo“, - kodėl nutarė pati pradėti rūpintis savo automobiliu, atskleidė Aistė.

Ji pati šį rudenį pirmą kartą pirko žiemines padangas ir teigė išsivertusi su 850 Lt. O pasidomėjus, kaip nusprendė, kokias padangas pirkti, pašnekovė paaiškino, kad informacijos ieškojo internete, taip pat konsultavosi su draugėmis ir pardavėju.

„Labai džiaugiuosi savo pirkiniu. Puikiai tarnavo padangos žiemą. Gal mes, moterys, nesame jau tokios beviltiškos. Kai norime, viską galime! O svarbiausia, kad labai daug sutaupiau. Jei vyras būtų pirkęs, būtų sumokėjęs žymiai daugiau. Sutaupytus pinigus galėjau išleisti moteriškom grožio procedūrom. Dabar aš siūlausi ir vyrui padangas išrinkti, bet jis nenori. Pamatysit, po kelių pirkimų tapsiu tikra profesionalė“, - juokėsi Aistė.

Moterys pinigus mieliau leidžia grožio procedūroms

Vis dėlto padangų ir ratlankių prekybos kompanijos „Melga“ generalinis direktorius Erlandas Gintneris teigė, kad tokių klienčių kaip I. Senkutė nėra daug. Pasak pašnekovo, moterys be vyrų pagalbos pirkti padangas ryžtasi ne taip jau ir dažnai.

Anot jo, moterys nuo vyrų skiriasi tuo, kad ieško pigesnio pasirinkimo. Aistės patirtis E. Gintneriui yra gerai žinoma, nes yra nemažai vyrų, kurie nori nusipirkti geriausias sezono padangas: „Dažniausiai moterys neturi daug žinių. Paprastai jos nenori nei pigiausių, nei brangiausių. Vyrai dažnai brangiausių nori. Jie nori labai gerų ir kaina jiems nėra svarbi. Tuo tarpu moterys daugiau linkusios išleisti grožiui.“

Kaip teigė pašnekovas, dažniausiai moterys pardavėjų klausia apie padangos kokybę ir amžių. Ir galiausiai, anot jo, yra labai mažai klienčių, kurioms reikia sportinių padangų: „Moterys važinėja ramiau, todėl sportinių padangų prašo labai retai. Dažniausiai jos nori ekonomiškų padangų. Jos nelabai išmano apie techninę pusę. Kita vertus, to nelabai joms ir reikia. Daugiausiai klientės domisi, koks padangų gamintojas, ar jos nėra senos ir kokia padangų kaina. Daugumai moterų transporto priemonė yra tam, kad nuo taško A pasiektų tašką B. Aišku, negalima sakyti, kad visos moterys nieko neišmano – yra ir išimčių.“

„GoodYear/Dunlop“ padangų prekybos vadovas Lietuvoje Mindaugas Jasiūnas taip pat aiškino, kad moterims kur kas maloniau rūpintis grožio procedūromis nei padangų paieška. Anot jo, moterys, savarankiškai atvažiuojančios pirkti padangų, dažniausiai sprendimą jau būna priėmusios pasitarusios su vyru.

„Aš sakyčiau, kad moterys labiau gilinasi į kitus klausimus, kurie joms yra artimesni. Jie susiję su kosmetika ir pan. Tokių, kurios gilintųsi į techninę pusę, nėra daug. Didžioji dalis moterų, kurios atvažiuoja pirkti padangų, jau yra pasitarusios su vyrais ir žino, ko nori. O kita dalis tariasi su pardavėju ir jo prašo padėti išsirinkti tokias padangas, kurios būtų pritaikytos jų poreikiams“, - sakė M. Jasiūnas.

Tačiau čia pat jis pridūrė visai nesistebintis, kad moterys apie padangas išmano mažai, nes ir daliai vyrų sunku išsirinkti padangas. Ir galiausiai, pasak pašnekovo, yra tokia vyrų grupė, kurie „įsivaizduoja, kad apie padangas žino viską“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)