Mūsų indėlis bus tuo didesnis, kuo mes patys būsime tvirtesni, vieningesni ir atsparūs Rusijos šovinistinei politikai bei pastaruoju metu labai agresyviai vykdomam ideologiniam mūsų visuomenės apdorojimui. Ginklų turime pakankamai pasauliui parodyti pasipriešinimą.

Agresijos atveju, priešo tankai ir lėktuvai Lietuvą skersai ir išilgai prašliauš per pora valandų. Tik savo vienybe, susitelkimu, pilietiniu nepaklusnumu ir atsisakymu kolaboruoti su agresoriumi sulauksime pasaulio palaikymo ir pagalbos.

Neatsižvelgiant į tam tikrus pasiekimus gerinant mūsų gyvenimo kokybę, moralinė atmosfera šalyje kelia susirūpinimą. Pastebimas valdininkų ir piliečių sąmoningumo ir patriotinių jausmų savo šaliai mažėjimas. Apklausos rodo, kad žymi dalis mūsų piliečių toleruoja tam tikrą nusikalstamą veiklą, ilgisi sovietinių laikų, valdžia tapatinama su valstybe ir dėl asmeninių nesėkmių dažnai keikiama valstybė. Mūsų šalies piliečiai be jokių sentimentų palieka Lietuvą ir ilgam pasirenka emigranto dalią.

Kaip pakelti žmonių sąmoningumo, patriotiškumo lygį, kad mūsų piliečiai mylėtų, gerbtų ir garbintų Lietuvą, kad siekdami savo asmeninės gerovės, galvotų ir apie Lietuvą, kad mūsų piliečiai, pasirinkdami politiko kelią, galvotų ne apie asmeninę naudą, bet būtų veiklos, darbštumo, sąmoningumo, meilės ir pasiaukojimo mūsų šaliai pavyzdys?

Galvoju, kad tam tikrų problemų būtų mažiau, jei mes turėtume valstybės ideologiją. Valstybės ideologija turėtų skatinti ir žmonių visuomeniškumą, slopinti dabar labai išplitusią pirmenybinės besaikės (dažnai nesiskaitant su priemonėmis) asmens gerovės siekimo ideologiją. Taigi, pirmiausia, reikia daugumos suinteresuotų žmonių nuomonės ir apsispręsti, koks gi iš tikrųjų turi būti šios ideologijos tikslas.

Žinodami tikslą galėsime pradėti dėlioti ideologijos turinį. Jį galėtų sudaryti teiginiai, priminimai, pamokymai, kvietimai, raginimai ir kt. poveikiai tikslui pasiekti. Visi šie komponentai į ideologijos turinį turėtų būti sudėlioti taip, kad skaitančiajam keltų vis didėjančias teigiamas emocijas ir jaudintų iki pat širdies gelmių.

Kuriant valstybės ideologiją kviečiu prisidėti visus, kurie gali ir moka žodžio pagalba kelti mūsų piliečių sąmoningumo, patriotiškumo jausmus, verslumo ir profesinio meistriškumo lygį ir kurie supranta ir vertina ideologijos poveikį žmonių veiklai ir elgsenai.

Galvokime kokia turėtų būti ideologijos apimtis, kad ją lengvai galėtų skaityti ir suprasti vaikai, jaunimas, subrendę ir pagyvenę mūsų piliečiai. Sakyčiau atskirų turinio komponentų mintys neturėtų sudaryti daugiau kaip po keletą sakinių. Todėl rašydami maksimaliai koncentruokite mintis, kad mūsų kuriama ideologija nepavirstų romanu.

Valstybės ideologijos parengimas būtų svarbus žingsnis keliant mūsų šalies piliečių veiklumą, sąmoningumą, patriotizmą ir pasiaukojimą saugant ir ginant savo valstybę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!