Nesurinko nė tūkstančio žiūrovų

„Labai džiaugiuosi, kad dalyvausiu šiose rungtynėse, ir tikiuosi, jog jos padės populiarinti futbolą Lietuvoje. Nekantriai laukiu dienos, kada pasimatysime“, – prieš kelias savaites kauniečius ir miesto svečius į „Žalgirio“ areną viliojo buvęs Londono „Chelsea“ ir Paryžiaus PSG klubų puolėjas iš Serbijos Mateja Kežmanas.

Šeštadienį jis ir kompanija praėjusiame dešimtmetyje tarptautinėje arenoje žibėjusių futbolo žvaigždžių Kaune turėjo stoti prieš jungtinę A lygos komandą.

„Futbolo diena 2014“ – taip pavadinta šventė, dėl kurios „Žalgirio“ arenoje ketinta iškloti 60 metrų ilgio ir 30 metrų pločio dirbtinės žolės dangą.

Tačiau ambicingas sumanymas sudrebino Kauną nebent futbolo mėgėjų vaizduotėje. Ketvirtadienį „Žalgirio“ arena paskelbė, jog renginys atšaukiamas, o bilietus įsigijusiems žiūrovams bus grąžinti pinigai.

Tiesa, tokių buvo nedaug – nors arenos tribūnose krepšinio rungtynių metu išsitenka daugiau nei 15 tūkst. žiūrovų, į futbolo šventę neparduota nė tūkstančio bilietų, kainavusių nuo 30 iki 40 litų.

Nuostolius dar skaičiuoja

Renginį organizavusios kompanijos „Matthew Stannford“ atstovas V. Jasutis DELFI teigė, jog šventė buvo atšaukta tik dabar, nes organizatoriai iki paskutinės akimirkos laukė, kada iš mirties taško pajudės prekyba bilietais.

„Tikrai negalvojome, jog susidomėjimas bus toks nulinis. Jeigu žmonės komentuoja, kad chilavertai jiems – ne žvaigždės, tada nebežinau, kas tos žvaigždės. Lietuvių nedomina nei dabartinis, nei praeities futbolas. Matyt, jei tai būtų krepšinio renginys, būtų visai kitaip. Labai keista ir gaila, nes tokie patys projektai rudenį vyks Latvijoje ir Estijoje, o ten susidomėjimas – didžiulis“, – dėstė V. Jasutis.

Pasak jo, žiūrovai Kaune šeštadienį nebūtų išvydę argentiniečio Hernano Crespo, kurio planai pasikeitė, bet kitos kviestinės žvaigždės esą sutartimis buvo įsipareigojusios dalyvauti renginyje.

Kokių nuostolių dėl atšauktos šventės patyrė organizatoriai, V. Jasutis sakė dar nesuskaičiavęs.

„Didžiausias nuostolis – moralinis. Įtikinti futbolininkus, kad jie atvažiuotų į Lietuvą, buvo labai sudėtinga, nes jie žino, kokia futbolo situacija Baltijos valstybėse. Reikėjo jiems įrodyti, kad apskritai toks renginys gali vykti ne 50 tūkst. vietų stadione, o uždarose patalpose. Ir tai buvo ilgas darbas“, – graužėsi pašnekovas.

Dedasi nieko dėti

Ar neįvykęs A lygos sezono atidarymas sudavė dar vieną smūgį čempionato, apipinto nesibaigiančiais skandalais, prestižui?

Už pirmenybių vykdymą ir rinkodarą atsakingos Lietuvos futbolo klubų asociacijos direktorius Justinas Garliauskas išsyk pamėgino atsiriboti nuo žlugusio renginio, tvirtindamas, kad su A lyga jis neva neturėjęs nieko bendra.

„Tos šventės nereikėtų tapatinti su A lygos atidarymu. Lyga šioje vietoje buvo tik dalyvis, toks pat kaip bilietus pirkę žiūrovai“, – DELFI teigė J. Garliauskas, nors Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pranešimuose žiniasklaidai „Futbolo diena 2014“ Kaune tiesiai šviesiai vadinta sezono atidarymu.

Pasak jo, bendradarbiauti su renginio organizatoriais pirmiausia nusprendė LFF, o A lyga į šį procesą įsitraukė vėliausiai. J. Garliauskas prisipažino negalintis daug pasakyti apie „Matthew Stannford“ kompaniją, bet abejonių dėl šventės rengėjų planų realistiškumo jam esą nekilo.

Registrų centras duomenų apie „Matthew Stannford“ nepateikia, DELFI pavyko internete rasti tik šios kompanijos paskyrą socialiniame tinkle.

Tačiau V. Jasutis aiškino, jog atstovauja patyrusiems renginių organizavimo specialistams.

„Kompanijos vardą pradėjome populiarinti tik nuo šių metų. O šiaip mūsų komanda sudaryta iš žmonių, kurie dirbo „vežant“ didžiausius renginius Lietuvoje“, – teigė V. Jasutis.

Kaip „Matthew Stannford“ kilo mintis imtis iniciatyvos rengiant šalyje dar neregėtą futbolo šventę?

„Visi kalbėjo, kad reikia kažką daryti, nes federacija nesusitvarko. Mes ir pabandėme iš šalies pažiūrėti, ko reikia žmonėms, bet turbūt nepataikėme“, – apibendrino V. Jasutis.

Primename, kad A lygos sezonas startuoja kovo 8 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)