Pirminę informaciją kelininkai paskelbė 3 val. 19 min. 7 val. 30 min. LRT radijas patikslino, kad avarijos padariniai tebėra šalinami, eismas ribojamas. Bendruoju pagalbos telefonu apie kraupią avariją pranešta gerokai anksčiau - apie 2 val. nakties.

Vienas vilkikų nulėkė nuo kelio. Du po smūgio paskendo liepsnose. Dar vienas sunkiasvoris automobilis nučiuožęs sustojo užtvėręs visą važiuojamąją kelio dalį.

Visi į avariją patekę žmonės - lietuviai. Vienas jų - paauglys.

Įtariama, kad mėsą vežusio vilkiko vairuotojas kliudė atitvarą, išvažiavo į priešingą eismo juostą, o jo priekaba griuvo ir kliudė priešinga eismo juosta atvažiuojantį vilkiką, kuris vežė trąšas. Nuo smūgio abu jie užsidegė. Įtariamas avarijos kaltininkas, kuris buvo sulaikytas, ir jo keleivis spėjo išsigelbėti. Su trąšomis važiavusi sunkiasvorė transporto priemonė tapo kapu 1952 m. gimusiam vyrui. Jis kabinoje vežėsi paauglį sūnų. Keturiolikmetis po avarijos gydomas Kauno klinikose, reanimacijos skyriuje. Įtariamo avarijos kaltininko keleivis, kaip manoma, antrasis vairuotojas, taip pat Kauno klinikų reanimacijoje.

Dar vienas vilkiko vairuotojas buvo sužalotas, kai bandė išvengti susidūrimo su dviem vilkikais ir pasuko į griovį. Vyrą gydo Raseinių reanimacijos medikai.

Ketvirtas avarijoje dalyvavęs vilkikas sustojo, vadinamomis žirklėmis. Vairuotojui pavyko išvengti sužalojimų.

Ar įtariamas avarijos kaltininkas buvo blaivus, atsakymų laukiama iš kraują paėmusių medikų. Iš susidūrusiųjų, šis vyras mažiausia nukentėjo. Jis - policijos žinioje.

Dėl eismo įvykio padarinių šalinimo draudžiamas eismas magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda 138 km. Eismas kreipiamas iki 157 km. senuoju Žemaičių plentu. Vėliau buvo patikslinta, kad dėl eismo įvykio padarinių šalinimo draudžiamas eismas magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda 145,9 km. Eismas kreipiamas krašto keliu Nr. 196 Ariogala–Raseiniai–Kryžkalnis.

Eismo įvykių padarinių šalinimo darbai tęsėsi visą dieną, eismas atnaujintas apie 16 val.

Kelininkai išvakarėse įspėjo, kad naktį eismo sąlygas sunkins plikledis, lijundra ir rūkas. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį vietomis krituliai. Kai kur formuosis plikledis ir rūkas. Galima lijundra. Žemiausia temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.