Pirmasis uždraustas stiklų valiklis išpilstytas į 1 l talpos plastikinę tarą. Ženklinimo etiketėje nurodyta, kad tai yra neužšąlantis stiklų valiklis -20° C, gamintojas – UAB „Arsada“ Metalo g. 23, Vilnius. Pagaminimo data – 2010.10.04, bei nurodyta papildoma data 2012-10-19.

Antrasis uždraustas stiklų valiklis išpilstytas į 5 l talpos plastikinę tarą. Ženklinimo etiketėje nurodyta, kad tai yra neužšąlantis stiklų valiklis -31° C, gamintojas – UAB „Arsada“ J. Lašinskio g. 5, Melekonių km, Pagirių sen. Pagaminimo data – 2012-10.

DELFI neseniai skelbė, kad inspektorių dėmesio sulaukė vairuotojų skundai dėl neužšąlančių langų skysčių, kurie sustingsta ir vidutiniame šaltyje. Tiriami langų plovikliai vairuotojams gali sukelti ir didesnių bėdų, mat tokiuose produktuose būna net nuodų automobilio keleivių centrinei nervų sistemai.

Pasirodo, kone penktadalyje žieminių langų ploviklių gali būti kenksmingų medžiagų. Dažnai skundžiamasi ir aptinkamas metanolio alkoholis. Jei jo koncentracija didesnė nei 10 proc., gaminys tampa labai pavojingu žmogaus organizmui. Pats ploviklis turėtų būti ženklinamas kaukole su sukryžiuotais kaulais.

Jei etiketėje nėra kaukolės, nereiškia, kad nuodų skystyje nėra – tiesiog jų kiekis mažesnis.

Kaukole pažymėtus ploviklius lengvai gali įsigyti servisai, todėl jei jūsų langų plovimo skysčio bakelį pildo automobilio serviso darbuotojai, nenustebkite, jei automobilyje jums pradės skaudėti akis, o ilgainiui smūgį gaus ir jūsų centrinė nervų sistema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)