Sausio 30 d. „Youtube“ kanale, įmonės, prekiaujančios langų apsauga „Defas“, tinklalapyje pasirodė filmukas pavadinimu „Ukraina Kijevas kariauja dėl savo ateities, o mes dėl savo namų“. Jame įmonės atstovas kalba apie įvykius Ukrainoje, išreiškia palaikymą jos piliečiams, o po to pradeda reklamuoti savo parduodamą produktą.

„Mes galime už juos (ukrainiečius – DELFI) pasimelsti, palinkėti sėkmės ir kad būtų mažiau pralieta kraujo. Galim dėkoti Dievui, kad mes gyvenam Lietuvoj, kur kur kas ramiau, kur viskas yra gerai. Jeigu ten vieną kitą Seimo langą per 20-imt nepriklausomybės metų išdaužėm, tai, manau, yra geras dalykas, kad politikai irgi suprastų ir matytų, kad mes lietuviai irgi galim tą pasakyti“, - filmuko pradžioje kalba nufilmuotas vyriškis.

Vėliau jis pradeda reklamuoti langų apsaugą „Defas“. „Taigi, gyvenam mes Lietuvoj, pas mus daug saugiau, daug paprasčiau, bet pas mus yra kita kova – pas mus yra kova su nusikalstamumu ir kas yra blogiausia, o gal ir ne blogiausia, kad paprasti nusikaltėliai paprasto atsuktuvo pagalba gali įveikti mūsų namus, o įveikia jie labai paprastai – per plastikinį langą, užtenka tiktai mažo atsuktuvėlio, kad įveiktų mūsų turtą. Nors iš kitos pusės sako – bažnyčioj ir durnių muša. Taigi, jeigu jūs norite keliauti saugiai, mėgstate keliauti ir paliekate namus, tada įsigykite langų saugą „Defas“, sumontuokite ant lango ir saugiai keliaukite palikę namus“, - sako jis.

Šia reklama pasipiktino DELFI skaitytojas, atsiuntęs portalui nuorodą į reklamą su klausimu - „ar etiška ir galima taip naudotis Ukrainos nelaime?“.

DELFI susisiekė su įmonės atstovu – langų apsauga „Defas“ prekiaujančios įmonės vadovu Eriku. Jis sako reklamoje nieko blogo nematąs. „Iš tikrųjų nemanom, kad tai neetiška, juk nekalbam apie kažkokius dalykus, kurie galbūt įžeistų ukrainiečius, o tik tai lyginam situaciją ir linkim Ukrainos liaudžiai ir piliečiams sėkmės kovojant už savo tiesą“, - kalbėjo jis.

Eriku prisistačiusio pašnekovo teigimu, reklama buvo nufilmuota verslo kelionės metu. „Mes apskritai pasižiūrėjom ir palyginom, kad jie kovoja dėl kažko, dėl savo tiesų, o lietuviai kovoja dėl nusikalstamumo, kad nebūtų tiek vagių. Ar čia nėra daugiau aukų negu kovojant Ukrainoje ukrainiečiams, čia irgi reikėtų pasižiūrėti ir pasilyginti, - sakė jis. - Manom, kad tai yra palaikomoji reklama, kuri palaiko tiek pačius ukrainiečius, ir senukam papasakoja tenais, kas vyksta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)