Vaikai, kurie netinkamai elgiasi vadinami įvairiai - sakoma, kad tai - hiperaktyvūs, netradiciniai, sunkūs vaikais, vijurkai ir t.t Iš tiesų, visuomenė pakankamai pakanti vaikams iki 3 metų. tačiau vėliau, kai jau kalba, tikimės, kad jis laikysis tam tikrų elgesio normų", - teigia A. Landsbergienė savo bloge.

Kaip atpažinti vaiką, kurio elgesys netinkamas? - Jį trikdo vaizdai, trikdo garsai, jis nejaučia ribų, nenuoseklus elgesys, šokinėja nuo vienos veiklos prie kitos, atsikalbinėja, zirzia, skundžiasi, turi įvairių pykčio priepuolių, užsispyręs, neklauso, kai bando tartis suaugę, triukšmauja vietose, kur reikia elgtis santūriai.

"Visi vaikai su tuo susiduria, iki tam tikro lygio tai normalus elgesys, bet jei tai kartojasi nuolat, jei per dieną sulaukiama keletą tokių reakcijų, tokiu atveju, reikėtų konsultuotis su specialistu", - sako edukologė.

Dauguma mokslininkų, anot jos, rekomenduoja fokusuotis į vaiko stipriąsias puses, net tie vaikai kurie yra hiperaktyvūs, jie yra ir talentingi, reikia matyti visas vaiko savybes.

Kuo pasižymi dėmesio sutelkimo sindromą turintys vaikai, kaip elgtis su jais ir kiti patarimai - video siužete:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)