Tešlai reikės:

100 g sviesto,
50 g cukraus,
50 g miltų,
40 g kakavos miltelių,
50 g smulkintų migdolų.

Riešutų sluoksniui:

80 g migdolų ir žemės riešutų,
50 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
arbatinio šaukštelio augalinio aliejaus.

Šokoladiniam įdarui:

150 g karčiojo šokolado,
120 ml riebios grietinėlės,
70 ml pieno,
1 didelis kiaušinis.

Gaminame:

Suminkštėjusį sviestą ištrinti su cukrumi, miltus išmaišyti su kakava ir riešutais, viską dar kartu perminkyti, kad tešla būtų plastiška. Suformuojame į rutulį, paspaudžiame ir šaldome maždaug 15 min. Paskui iškočiojame kepimo formos dydžio lakštą ir dedame į formą.

Riešutų sluoksniui visus produktus sumalame smulkintuvu ir suformuojame paplotėlį. Uždedame ant tešlos.

Ant viršaus užpilame kremu, paruoštu ir tirpinto šokolado, grietinėlės, pieno ir kiaušinių, ir kepame tortą 150 laipsnių orkaitėje 25-30 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)