Organizmą valantis kokteilis

Valant organizmą, paprastai rekomenduojama laikytis griežtos dietos ar netgi badauti. Šį kartą savęs kankinti nereikės. Pakaks vieną įprastą porciją (pusryčius, pietus arba vakarienę) pakeisti specialiu ir visiškai natūraliu kokteiliu. Jis gerina virškinimo sistemos darbą ir padeda šalinti kenksmingas medžiagas iš organizmo, nesukeldamas jam jokio streso ar žalos. Gera žinia – šis kokteilis labai skanus!

Žaliasis kokteilis

150 g lapinio kopūsto
Obuolys
Bananas
Šakelė petražolių
200 ml vandens

Visus produktus susmulkinti, užpilti vandeniu ir sutrinti trintuvu. Jeigu kokteilis išėjo per tirštas, galima įpilti dar šiek tiek vandens. Vartoti iš karto.

Smarkus masažas

Kad masažas padėtų valyti organizmą, paprastas atpalaiduojantis nugaros glostymas netiks. Būtinas smarkus masažas, kuris išjudina giliuosius raumenų sluoksnius ir skatina veikti tam tikrus akupunktūrinius taškus. Dėl to šią terapiją reikia patikėti specialistui.

Toks masažas išjudina toksinų sankaupas, todėl organizmas jas lengviau šalina lauk. Norint paspartinti šį procesą, po masažo patariama gerti daug vandens. Šią procedūrą rekomenduojama kartoti reguliariai, jeigu įmanoma – bent kelis kartus per mėnesį.

Daugiau vandens

Net jeigu esate tikri, kad geriate užtektinai skysčių, derėtų dar daugiau suvartoti vandens. Būtent vandens, o ne kitų gėrimų. Dažnai žmonės geria daug arbatos, sulčių, kavos, gaiviųjų gėrimų ir mano, kad to visiškai pakanka.

Iš tikrųjų daugelyje tokių produktų yra nemažai cukraus, dirbtinių saldiklių, dažiklių, kvapiklių ir kitų priedų. Pastarieji ne nepadeda organizmui valytis, o jį dar labiau teršia. Dėl to geriausia gerti gryną vandenį. Galima jį paskaninti citrina, mėtomis. Sveika ir žalioji arbata, tik geriausia ją gerti nesaldintą.

Kai organizmas gauna daugiau skysčių, jis tarsi plaunamas iš vidaus. Po kurio laiko pastebėsite, kad ne tik geriau jaučiatės, bet ir dailiau atrodote: oda tampa lygesnė bei skaistesnė, akys labiau žvilga, plaukai įgauna blizgesį bei sutvirtėja ir t. t.

Reguliari mankšta

Sportas neatsiejamas nuo sveikos gyvensenos. Svarbiausia rinktis tą sporto šaką, kuri patinka. Taip mankšta taps ne kančia, o pramoga. Aktyvi veikla padeda ne tik atsikratyti nereikalingų kilogramų ir sutvirtinti raumenis, bet ir gerina medžiagų apykaitą bei kraujotaką.

Tai reiškia, kad organizmo „šiukšlės“ išjudinamos iš savo slėptuvių ir greičiau šalinamos lauk. Po sporto, kaip ir po smarkaus masažo, rekomenduojama gerti daug vandens.

Maistinių skaidulų galia

Laikui bėgant žarnyne kaupiasi vis daugiau nesuvirškintų maisto likučių, kartu su jais – ir toksinių medžiagų. Dėl to sutrinka virškinimas, jaučiamas pilvo pūtimas, nuolatinis nuovargis.

Maistinės skaidulos gali išspręsti šią problemą, nes valo žarnyną. Per dieną jų reikėtų suvartoti 25–30 g. Skaidulos ne tik gerina virškinimą, bet ir mažina cholesterolio bei cukraus kiekį kraujyje, slopina kancerogenų poveikį, padeda iš organizmo šalinti sunkiuosius metalus ir kt. Daug maistinių skaidulų yra vaisiuose, daržovėse, grūdiniuose produktuose, riešutuose.

Geras miegas

Kai organizmui trūksta poilsio, jis lėčiau šalina kenksmingas medžiagas, kurios kaupiasi ir jį nuodija. Dėl to būtina miegoti 7–8 val. per parą. Tie, kurie miego trūkumą kompensuoja savaitgaliais miegodami po 10–12 val., apsirinka – per ilgas miegas toks pat kenksmingas kaip ir jo stygius.

Geriausia, jeigu kasdien einama miegoti tuo pačiu metu. Svarbi ir miego kokybė. Ilsintis triukšmingoje, neišvėdintoje, įvairių dirgiklių turinčioje aplinkoje neverta tikėtis geros savijautos.

Kaitri pirtis

Dažniausiai į pirtį žiūrima kaip į smagią pramogą. Kaitintis ne tik smagu, bet ir naudinga. Karštis skatina gausų prakaitavimą, o su prakaitu iš organizmo šalinasi toksinės medžiagos. Tiesa, norint jų visiškai atsikratyti, po pirties būtina iš karto palįsti po dušu ir nuplauti išsiskyrusį „purvą“.

Pirtis valo ir odą, nes padeda atsikratyti negyvų ir suragėjusių odos ląstelių. Taip pat atkemša poras ir išvalo jose susikaupusius toksinus. Vokietijoje atlikti tyrimai parodė, kad reguliariai lankantis pirtyje daug rečiau sergama peršalimo, infekcinėmis ligomis ir alergijomis.

Vaistai iš gamtos

Dauguma pajutę pirmuosius peršalimo simptomus skuba į vaistinę. Nėra kada sirgti – kelios tabletės ir atgal į darbą. Jeigu liga nėra sunki, galima apsieiti be cheminių medikamentų. Užteks to, ką siūlo pati gamta. Apstu vaistažolių, galinčių gydyti įvairias ligas: nuo kosulio iki skrandžio skausmų.

Jeigu liga įsismarkavo, derėtų apsilankyti pas gydytoją, antraip natūralus gydymasis gali tik pakenkti. Žinoma, geriausia užsiimti ligos profilaktika, o ne gydymu. Atėjus peršalimų sezonui rekomenduojama dažniau užkrimsti česnako, o arbatą gardinti citrina ir imbieru.

Meditacijos galia

Paprastai į meditaciją žvelgiama kaip į atsipalaidavimo ir dvasinio tobulėjimo būdą. Iš tiesų ji gerina ir fizinę būklę. Mokslininkai neabejoja, kad meditacija skatina organizmo atsinaujinimo ir gijimo procesus, reguliuoja hormonų lygį, lėtina senėjimą, stiprina imuninę sistemą.

Taip pat gerina kraujotaką, dėl ko iš organizmo greičiau šalinasi kenksmingos medžiagos. Jeigu medituoti sunku, galima praktikuoti jogą. Ji taip pat padeda susikaupti, atsipalaiduoti ir atitrūkti nuo rūpesčių.

Svarbu

Išskiriami 7 organizmo užterštumo laipsniai.

1. Jaučiamas nuovargis, nes organizmo ląstelės prastai aprūpinamos deguonimi ir maisto medžiagomis.

2. Vargina dažnas galvos skausmas, nes organizmo tarša veikia nervų sistemą. Taip pat nusilpsta imuninė sistema, dažniau sergama peršalimo ligomis ir įvairiomis infekcijomis.

3. Pasireiškia įvairios alerginės reakcijos, nes daug teršalų susikaupia inkstuose ir kepenyse.

4. Teršalai skatina įvairių darinių (inkstų, tulžies pūslės akmenų, polipų, cistų ir kt.) susidarymą. Taip pat būdingas svorio augimas.

5. Toksinai taip užteršę organizmą, kad deformuoja organus ir trikdo jų veiklą. Skundžiamasi itin prasta savijauta. Kankina lėtinis nuovargis, virškinimo problemos, nemiga, įvairūs skausmai, dažnai puola įvairiausios ligos ir kt.

6. Tarša tokia didelė, kad ardo organizmą iš vidaus ir kelia didelį pavojų gyvybei. Dažnos tokios ligos kaip infarktas, insultas, paralyžius, kepenų cirozė ir kt.

7. Šiam organizmo užterštumo laipsniui galima priskirti visus onkologinius susirgimus.