Kaip kyla širdies skausmas

Nesąmoningi vyrų ir moterų reprodukciniai motyvai skirtingi. Įprastuose santykiuose moterys daugiau nei vyrai nori žinoti, kur krypsta jų santykiai ir nerimauja dėl jų ilgalaikiškumo, nes moterys į santykius kur kas daugiau investuoja reprodukcine prasme.

Moterims gali ilgiau užtrukti pasinerti į santykius emociškai, bet kai tai įvyksta, jos pameta galvą.

Moteriškas budrumas yra pastebimas kaip moterų tendencija išbandyti savo partnerį santykių pradžioje – elgiantis droviai arba tiesiog būnant atsargiai – bet įsipareigojusios jos ima rūpintis pernelyg daug.

Vyrai, priešingai, paprastai pradeda maksimaliai emociškai investuodami į santykius, nes jie daug gauna iš santykių užmezgimo iškart. Dvidešimt minučių malonumo nepalyginama su metais auginant vaikus. Vyro reiklumas kyla iš meilės iš pirmo žvilgsnio.

Vyrai daug labiau kankinasi, kaip gauti moterį, nei kaip paskui ją išlaikyti.

Kuo mažiau vyras žino apie moterį, tuo žavesnė ji jam iš pradžių – ir tuo labiau jis nori su ja bendrauti. Taip yra todėl, kad vyrai svajoja apie idealią moterį, tą, kuri skatina juos leistis į paieškas.

Vyriškas moterų idealizavimas sušvelnina flirto procesą. Kai kalbama apie ilgalaikių santykių ieškojimą, vyrai pameta galvas dėl moterų, kurios jiems sunkiai pasiekiamos – dėl puikaus laimikio: geriausios jo genų perteikėjos. Jie persekioja moterį negailėdami nei laiko, nei energijos ir visaip stengiasi parodyti moteriai, kad jiems rūpi „ne tik seksas“.

Reikalai pakrypsta blogąja linkme, kai vyras įtaria, jog santykiai niekur neveda, bet negali sustoti. Toks elgesys gali atsipirkti, bet su didelėmis emocinėmis sąnaudomis. Ironiška, bet toks elgesys kaip tik ir pakiša vyrams koją, nes moterys paprastai praranda susidomėjimą vyrais, kurie elgiasi daugiau kaip liokajai, nei kaip džentelmenai.

Liguisto poreikio mygtukas

Racionaliai mes galime suprasti, kad mums nereikia būtent to žmogaus, bet sunku ginčytis su prigimtimi, kuri kužda priešingai. Racionalumas – ribotas dalykas, kai kalbama apie aistrų galią, o seksualinė trauka – gilesnė nei beaistrės analizės.

Perdėtas poreikis kyla iš aistros paaštrėjimo kritišku santykių momentu arba jų siekiant. Mūsų emocijos tiesiog leidžiasi siekti tikslo. Mes sau pasakome: „Man reikia, kad ji mane pamiltų, ir negaliu pasiduoti“.

Šis jausmas įsijungia, kai nesame tikri, ar galime ką nors pasiekti, bet tikime (arba įsivaizduojame), jog turime galimybę. Vidutinis vyras netrokšta gauti pasaulinio garso supermodelio, nors ir ji galėtų būti puiki jo genų perteikėja – jis žino, kad neturi šansų. Vyrų poreikis turėti kažką kyla tik tada, kai jie mano, kad kažkas yra pasiekiamas.

Geismas ir poreikis – ne tas pats; galite geisti ko nors visa širdimi, tačiau tai nebus liguistas poreikis. Galite trokšti ko nors aistringai, bet nepaversti to absoliučia būtinybe.

Aistra sako: „Norėčiau, kad tai pavyktų, nes man tikrai patinka šis žmogus ir aš jį myliu –viliuosi, mes puikiai sutarsime“.

Poreikis sako: „Šie santykiai turi pavykti, arba esu nevykėlis ir būsiu vienišas amžinai“.

Vyrai ir moterys gali siekti netinkamų partnerių, nes jų tikslai nebūtinai turi sutapti su genų tikslais. Vis dėlto kadangi paveldėjome ir smegenis, galime mąstyti ir apie kitus tikslus – suformuotus evoliucijos, bet jos nenulemtus. Kai atsikratote liguisto poreikio, netampate abejingu, priešingai – aistringesniu; juntate aistrą ir ryšį be desperacijos.

Meilės veiksmas suteikia mums pasitenkinimo jausmą. Gauti meilę malonu – bet tai nėra būtinybė. Mėgaukitės savo siekiais, bet atsisakykite tikėti, kad be to ypatingo žmogaus negalite būti laimingi. Mes labai klaidingai sprendžiame apie tai, kas padarys mus laimingus.

Kaip neįpulti į liguisto poreikio pinkles

Atmintinė vyrams

Suvokite savo norą siekti idealizuotos moters, gal netgi buvusiosios (vėl idealizuotos, praėjus kuriam laikui). Vyrams reikia kažką gauti, kažko siekti. Jūs fantazuojate apie idealią moterį. Tai puiku. Bet jei norite ištrūkti iš nuolatinių nusiminimų karuselės, priminkite sau, kad jūsų genetinis palikimas – apkvailinti save prieš įsitraukiant į santykius ir paskui atsitraukti nukėlus moterį nuo pjedestalo.

Dantė visą gyvenimą svajojo apie Beatričę – bet taip jos nė nepabučiavo. Taip gimsta puiki poezija, bet ne puikūs santykiai.

Žodis moterims

Suvokite savo polinkį tikėti, kad jums reikia bet kokia kaina išsaugoti santykius. Tai sunkus kelias – ir jis retai pavyksta. Užmezgusios santykius moterys labai emociškai įsipareigoja: tai reiškia, kad nepageidaujamas liguistas poreikis jums gali kilti jau esant santykiuose.

Jums reikia atsisakyti minties, kad reikia išsaugoti net itin sudėtingus santykius.

Moterys ilgiau ir įdėmiau žiūri į tuos, kurie joms atrodo patrauklūs, arba stengiasi „perkąsti“ vyrą - ar galima juo pasitikėti, o štai vyrai – į gražias jiems moteris ir tas, kurios jiems simpatizuoja.

Dailiosios lyties atstovės dažniau panaudoja žvilgsnio ginklą prieš priešingą lytį – tokios strategijos paaiškinimas labai paprastas. Moterys ir merginos įdėmų žvilgsnį interpretuoja ne kaip įspėjimą apie agresiją (ką daro dauguma stipriosios lyties atstovų), o kaip noro palaikyti kontaktą išraišką. O kaip moteris interpretuos simpatiją jai pajutusio vyriškio įdėmų žvilgsnį, priklauso nuo paties vyro akių ir jo veiksmų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)