Iš viso tarybos sprendime buvo įvardinti 24 „pseudobarai“. Tačiau tai tik pirmas žingsnis – planuojama, kad ateityje sąrašas bus plečiamas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas teigia, kad atėjo laikas imtis drastiškų veiksmų.

„Šioje vietoje matome, kad tik tokie žingsniai gali gelbėti, nes bandymas inicijuoti įstatymo pataisas nesuranda politinės valios. Aš manau, kad pirmiausia miesto taryba turi priimti sprendimus ir parodyti pavyzdį bei būti pilotine savivaldybe Lietuvoje, kuri draudžia naktinę prekybą išsinešimui. Turime aibę pranešimų ir policijos, ir bendruomenių. Manau, tai būtų teisėtas bendruomenių lūkestis gyventi saugesnėje aplinkoje“, - sakė A. Kupčinskas.

Kauno vadovo negąsdina ir teisiniai ginčai – neabejojama, kad uždraudus naktinę prekybą teismus užgrius skundai.

„Aš net neabejoju, kad bus teisiniai ginčai. Bet mes tam ir siekiame priimti miesto tarybos sprendimą. Tikimės, kad bus suformuota teisinė praktika. Manau, kad savivaldybė atsižvelgdama į policijos ir bendruomenių skundus turi teisę riboti naktinę prekybą“, - sako A. Kupčinskas.

Beje, ketvirtadienio rytą, prieš Kauno miesto tarybos posėdį, jaunimo organizacijų atstovai surengė akciją, kuria siekė atkreipti dėmesį naktinės prekybos alkoholiniais gėrimais problemas.

Vietos, kuriose uždrausta naktinė (nuo 22 iki 8 val.) prekyba alkoholiniais gėrimais:

R. Kalantos g. 82, M. Riomerio g. 1A, Vaidoto g. 141, R. Kalantos g. 48, A. Juozapavičiaus pr. 49, Šiaurės pr. 43A, P. Lukšio g. 7A, Ukmergės g. 34A, Taikos pr. 13, Savanorių pr. 266, Sukilėlių pr. 74, Šv. Gertrūdos g. 10, Veiverių g. 47L, Baltijos g. 41B, Baltijos g. 5A, Baltijos g. 90A, Varnių g. 44A, Raudondvario pl. 102A, V. Krėvės pr. 104A, Draugystės g. 1E, Studentų g. 4, P. Lukšio g. 60, Žemaičių pl. 11A, Varnių g. 15.

Beje, šį kartą Kauno miesto taryba nusprendė apriboti prekybą konkrečiuose vietose, o ne pažaboti įmones. Pasitaikė atvejų, kai atėmus licenciją įmonė tiesiog pakeičia pavadinimą ir vėl sėkmingai vykdo prekybą.

Tuo tarpu „pseudobarų“ savininkai tikino, kad visomis išgalėmis padeda policijai spręsti kylančias problemas. Be to, buvo bandyta apeliuoti į tai, kad uždraudus naktinę prekybą sumažės apyvarta, tuo pačiu – ir mokesčiai į Kauno biudžetą.

Skaičiuojama, kad Kaune iš viso išduota apie 2 tūkst. neterminuotų licencijų prekiauti alkoholiniais gėrimais. Manoma, kad apie trečdalis licencijas turinčių įmonių veiklos nevykdo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)