Tąkart netoliese buvusiems pėstiesiems pasisekė – būtent medis ir apsaugojo juos nuo galimų sužalojimų.

Pats automobilį vairavęs Erikas pasakojo, kad pats po įvykio jautė kaltę. „Bet tuo pačiu džiaugiausi, kad niekas (išskyrus mano automobilį ir medį) nenukentėjo. Viskas baigėsi gerai, svarbiausia, padaryti išvadas“, - kalbėjo jis.

Pasak Eriko, aplink jaučiamas negatyvumas paskatino jį kaltę ištaisyti geru darbu. Vaikinas sugalvojo savo iniciatyva ir lėšomis pasodinti du naujus medžius Žirmūnuose, Neries gatvės šalikelėje. „Nuolat pasigendu pozityvo, visi aplinkui, atrodo, tik ir laukia kažkieno nelaimės, kad tik galėtų plakti liežuviais. Iš dalies įdomu, ką negatyvaus žmonės sugalvos šį kartą apie šitą mano poelgį“, - pasakojo vaikinas.

„Visų pirma, susisiekiau su Žirmūnų seniūnija el. paštu. Per dvi dienas atsakymo negavau, tuomet paskambinau telefonu. Mane nukreipė į Vilniaus miesto savivaldybės Želdynų poskyrio specialistę Giedrę Čeponytę. Susisiekiau su ja. Kalbėjom gal 10 minučių. Iš pradžių leidimo duoti lyg ir nelabai norėjo, tas man buvo be galo keista, juolab, kad viską darau savo lėšomis. Po dar kelių minučių pokalbio, vis dėlto sutiko ir paprašė patikslinti sodinimo vietą. Nusiuntus sodinimo vietą el. paštu, gavau patvirtinimą, jog medžius sodinti galiu. Iš esmės esu patenkintas, su manim bendravo maloniai, gavau patarimų kaip sodinti, palinkėjo sėkmės“, - prisiminė vaikinas.

Erikas džiaugėsi, kad buvo smagu besodinant medį matyti besišypsančias praeinančias močiutes. Jį palaikė ir draugai bei šeima, žinoję šią mano idėją, palaikė mane. „Labai geras jausmas. Sakoma, kad tikras vyras per savo gyvenimą turi pasodinti medį, džiaugiuosi, kad tai padariau. Jeigu ne avarija, turbūt nebūčiau atradęs laiko ar pakankamai noro tą padaryti. Dabar jaučiuosi tarsi su kaupu atsiskaitęs su gamta už padarytą žalą“, - teigė Erikas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)