“Aš iš prigimties esu optimistas”, - sako G. Krapikas, pridurdamas, kad, nepaisant to, būna akimirkų, kuomet užvaldo liūdesys ir byra ašaros.

Trenerio darbas, anot G. Krapiko, yra sudėtingas ir atsakingas. Reikia paruošti komandą taip, jog būtų daugiau džiaugsmo nei liūdesio. Juolab, jog didžiausią spaudimą po nesėkmingų rungtynių patiria treneriai.

Paklaustas, kaip komanda tvarkosi su įtampa prieš varžybas, G. Krapikas atsakė, jog tai yra labai sveika būsena, padedanti žaidėjams susikaupti ir susikoncentruoti. Kur kas blogiau, pasak trenerio, kai įtampos nėra.

Svarbiau, anot G. Krapiko, padėti komandai išgyventi nesėkmingas rungtynes. Treneris sako, jog iškart po varžybų stengiasi nesakyti žaidėjams priekaištų tam, kad būtų išvengta neigiamų emocijų ir galimų konfliktų.

G. Krapikas apgailestauja, jog Lietuvos krepšinio komandos iki šiol neturi pastoviai su komanda dirbančio psichologo. Pasak buvusio krepšininko, psichologinis žaidėjų pasirengimas yra tiek pat svarbus, kaip ir fizinis.

“Esu priverstas būti komandos psichologu, tačiau kartais pritrūksta profesinių žinių”, - sako šiuo metu Kauno Kūno kultūros institute edukologijos fakultete sporto psichologiją magistrantūroje studijuojantis G. Krapikas.

Šį penktadienį, kovo 25 d. 18.45 val. LTV, pokalbių laida “Gyvenimas yra gražus” klaus: depresija – liga ar apsileidimas? Laidoje savo nuomonėmis ir patirtimis taip pat dalinsis rašytojas Herkus Kunčius, ,,Panelės” žurnalo vyr. redaktorė Jurga Baltrukonytė, Panevėžio sveikuolių klubo ,,Atgaiva” pirmininkas Kazimieras Ilginis, psichologė – psichoterapeutė Rema Židonienė ir dailininkė Veronika Sendliauskaitė.