Šiuo skausmingu laikotarpiu jūs stengiatės numalšinti praradimo skausmą ir bandote pertvarkyti kasdieninio gyvenimo rutiną, kai joje nebelieka buvusio mylimojo. Tai sunkus laikas, kai jūs jaučiatės ypač emociškai pažeidžiami.

Nėra vienintelio patarimo, kuris gali palengvinti praradimo skausmą, padėti užsimiršti. Tačiau atkreipkite dėmesį, ko ypač reikėtų vengti. Keletas mitų,kaip elgtis po skyrybų, suvokimas ir nepaisymas padės jums išgyventi šį sunkų procesą.

1 Mitas: jei išsiskyrimas tik į gera, jūs neturėtumėte liūdėti

Kaip jūs benorėtumėt, kad jūsų emocijos būtų logiškos ir racionalios, taip nebus. Tai smegenų daliai, kuri atsakinga už emocines reakcijas, nerūpi, ar skyrybos jums naudingos, ar ne. Jos tik suvokia praradimą. Jos, atsimindamos buvusius praradimus, reaguoja neigiamai, net jeigu jūs žinote, kad išsiskyrimas būtinas. Ypač tai aktualu, jei išsiskyrimo momentu šalia nėra paguodžiančio asmens, kuris padėtų susitaikyti su praradimu.

2 Mitas: jei jūsų buvusysis buvo nevykėlis, jūs jo nesiilgėsite

Daugybę kartų psichologai girdi pacientus sakant, kad nors ir aišku, kad buvusysis niekam tikęs žmogus, vis tiek jo ilgimasi. Taigi, kai mes patiriame bet kokį pasikeitimą mūsų gyvenime, kažką prarandame ,mes reaguojame emocionaliai, mes ilgimės. Jei kažkas jus patraukė prie šio asmens, vadinasi,jis nebuvo 100 % blogas žmogus. Jei jūs jo ilgitės, jūs ilgitės to, kas buvo gera jūsų santykiuose, jūs ilgitės to žmogaus, kurį jūs mylėjote, ir tai natūralu. Jūs taip pat galite ilgėtis idealaus partnerio, to žmogaus,apie kurį svajojote,ir kokiu, tikėjotės, taps jūsų partneris.

3 Mitas: jei jūs jo ilgitės, vadinasi, jūs turite būti kartu

Vien dėl to, kad jūs kažko ilgitės, net jei jau praėjo nemažai laiko, dar nereiškia,kad jūs turite būti kartu. Taip, čia išryškėja konfliktas tarp emocinės ir loginės jūsų smegenų pusių. Jei jūs prie ko nors pripratote, nesvarbu, ar tai gera, ar bloga, jūs to ilgėsitės. Tai normalu, bet nereiškia, kad turėtumėte nepaisyti savo apsisprendimo dėl santykių. Ir buvę alkoholikai ar narkomanai ilgisi svaigalų, tačiau tai dar nereiškia, kad jie vėl turi juos vartoti.

4 Mitas: jūs neturite liūdėti, reikia iškart susitaikyti su išsiskyrimu

Tai ypač svarbu – daugelis žmonių labai išgyvena, kad negali susitaikyti su praradimu, liūdi dėl to. Svarbu suvokti, kad liūdesys (netgi itin stiprus) – normali reakcija į išsiskyrimą ir nereikia stengtis jo nuslopinti. Tiesiog natūraliai reikia išgyventi šį periodą. Nekovokite su liūdesiu. Jei neslopinsite savo jausmų, greičiau atsigausite po praradimo. Ir atminkite, kad taip, kaip jūs dabar jaučiatės, nebus amžinai.

5 Mitas: jūs greitai atsigausite po praradimo

Gal jūs labai nekantrus, galbūt jums nusibodo gailėtis savęs? Nekaltinkite savęs. Lėčiau ar greičiau, jūs užsimiršite. Neslopinkite emocijų,procesas pasibaigs natūraliai. Būkite kantrus, žinokite, kad partnerio praradimas – ne vienintelis dalykas,kurio jūs gedite, tai gali būti ir praeitis, jos gražiausi momentai, kurių jūs ilgitės.

Išsiskyrimai, atstūmimas, praradimas, liūdesys – visi šie šie įvykiai ar jausmai nemalonūs. Niekas iš mūsų jų nemėgsta, bet visi tai turi išgyventi. Jei jums reikia tai iškęsti dabar, atkreipkite dėmesį į šiuos mitus, gal tai padės jums išgyventi šį procesą. Prisiminkite,kad nevaržydami savo emocijų jūs greičiau atsigausite po praradimo ir pradėsite kurti naują gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (760)