Pagrindinė šių problemų priežastis - plaukų išsausėjimas, todėl būtina tinkamai jais pasirūpinti ir nežaloti. Tam, kad plaukai būtų žvilgantys ir sveiki, jiems reikia reguliarios priežiūros. Būtina plauką pamaitinti ir iš vidaus, todėl rekomenduojama subalansuoti savo mitybą taip, kad netrūktų vitaminų A, C ir E, vartokite mažiau angliavandenių ir daugiau vaisių.

Dar viena būtina sąlyga norinčioms sveikų plaukų - atsisakyti itin stiprių plaukų fiksavimo priemonių, kuriose yra alkoholio (jis džiovina plauką). Venkite raityti ar tiesinti plaukus karštomis žnyplėmis, naudodamos plaukų džiovintuvą nustatykite šalto oro srovę.

Taip pat negalima plauti galvos muilu - jis beveik visiškai pašalina plaukams būtinus riebalus.

Tam, kad plaukai atsigautų greičiau, reikės juos „pamylėti" ir iš išorės. Geriausia naudoti ne prabangias žinomų prekės ženklų, o namines priemones, kurių sudėtinės dalys tikrai natūralios (arba rinktis natūralią rankų darbo kasmetiką).

Taigi siūlome išbandyti vieną iš trijų procedūrų, o geriausia jas visas atlikti paeiliui. Tokiomis procedūromis palepinkite plaukus bent 2-3 kartus per savaitę, vėliau, kai plaukai sustiprės, - bent 1 kartą per savaitę.

1 žingsnis - drėkinanti medaus kaukė

4 šaukštus medaus sumaišykite su 6 šaukštais alyvuogių aliejaus. Gauta vientisa mase padenkite plaukus ir, apgaubusios galvą plastikine kepuraite, palaikykite 15-30 minučių.

2 žingsnis - medaus šampūnas

30 g ramunėlių užpilkite 100 ml verdančio vandens, palaikykite, kad pritrauktų maždaug 1 val. Nukoškite ir skystyje įmaišykite 1 šaukštelį medaus. Tada šį mišinį kuo tolygiau paskleiskite ant ištrinktų plaukų. Po 10 min. nuplaukite šiltu vandeniu.

3 žingsnis - skalavimo skystis

2 šaukštus šalavijo arba pienės žiedų užplikykite 2 stiklinėmis verdančio vandens ir skalaukite šiuo skysčiu plaukus po trinkimo šampūnu.

Niekada nešukuokite šlapių plaukų. Jei negalite laukti, naudokite tik labai retas medines šukas arba iškedenkite plaukus pirštais.