Kalbėdamas Briuselyje praėjusią savaitę, M. Schulzas atkreipė dėmesį į JK Leiboristų partijos vaidmens svarbą ES:

„Leiboristų vaidmuo EP socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijoje taip pat, kaip ir Didžiosios Britanijos ES, nebuvo visada idealus, tačiau šios šalies dalyvavimas būtinas mūsų bendrai sėkmei. Jei ko ir pasimokiau per pastaruosius keletą metų, tai to, kad stipriai ES socialdemokratų grupei reikalinga stipri leiboristų delegacija.“

Kaip rašo www.theparliament.com, nepaisant to, kad M. Schulzas yra aktyvus ES palaikytojas, tai nesutrukdė jam atkreipti dėmesį į ES nesėkmes. „Kritika dėl to, ką ES institucijos nusprendė, nepaverčia manęs euroskeptišku“, - patikino jis.

M. Schuzo teigimu, 2014 m. ES rinkimai – tai galimybė visos Europos socialistams „pakeisti ES į gerąją pusę“.

Jis paskatino politikus išklausyti europiečių, kurie yra nusivylę ES, ir juos patraukti savon pusėn, nes, kaip pridūrė jis, didžioji gyventojų dalis palaiko glaudesnės Europos idėją tam, kad didžiosios problemos būtų sprendžiamos kartu.

Tačiau M. Schulzas įspėjo, jog valdžios grąžinimas valstybei, kurį remia JK ministras pirmininkas konservatorius Davidas Cameronas, - tai nėra teisingas sprendimas. „Valdžios grąžinimas reiškia sutarties keitimą, o sutarties keitimas atvertų Pandoros skrynią.

Taip pat jis pridūrė, kad „D. Camerono vienašališkas noras derėtis dėl D. Britanijos ir ES santykių paprasčiausiai nesuveiks, nes visiems kitiems taip pat gali kilti noras pasinaudoti šia galimybe savais tikslais.“

M. Schulzas taip pat įspėjo, kad bet kokios naujos derybos glumintų ES prekybos bei verslo partnerius.